Željko Šturanović

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Željko Šturanović
Rođenje 31. januar 1960.
Nikšić, Crna Gora
Smrt 30. juni 2014.

Željko Šturanović (31. januar 1960, Nikšić - 30. juni 2014.) bio је predsjednik Vlade Crne Gore. Završio je Pravni fakultet u Podgorici 1983. godine, kao student generacije. Radio je u Željezari Nikšić na poslovima samostalnog referenta i šefa pravne službe.

Od 1993. godine je bio u dva mandata poslanik u Vijeću građana Savezne Skupštine, gdje je u drugom mandatu bio šef poslaničke grupe DPS Crne Gore. Na izborima, aprila 2001. godine, izabran je za poslanika u Skupštini Republike Crne Gore sa liste DPS Crne Gore. Od 2. jula 2001. godine obavljao je poslove ministra pravde u Vladi RCG. Bio je predsjednik komisije za kadrovska pitanja u Vladi RCG i član predsjedništva DPS Crne Gore. Bio je oženjen i otac dvoje djece.

Vlada Željka Šturanovića je prva nakon osamostaljivanja Crne Gore 2006. Izglasana je u crnogorskom parlamentu 10. novembra 2006.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]