Aalborg

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
User-trash-full-3.svg Ovaj članak je predložen za brisanje. Razlog predlaganja za brisanje je: Prekratak članak (projekt čišćenja)
Korisnici Wikipedije u narednom kratkom periodu mogu iznijeti svoja mišljenja o tome. Ukoliko se ne slažete sa brisanjem ovog članka, molimo ukratko pojasnite na stranici za glasanje (detaljna razjašnjenja možete ostaviti i objasniti na stranici za razgovor). Samu ovu poruku obrišite jedino ako namjeravate prepraviti članak, ili nakon što se do odluke da se članak zadrži dođe na stranicu Wikipedia:Kandidati za brisanje. Administratori - Ne zaboravite da provjerite da li drugi članci vode ovdje i historiju stranice.
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Aalborg
Aalborg NyTorv 2004 ubt.jpeg
Aalborg
Grb Položaj
Grb općine Aalborg Položaj naselja Aalborg
Osnovne informacije
Država: Danska Danska
Regija: Jutland
Stanovništvo: 195.145 popis (2008)
Površina: 712,37 km2
Gustoća: 274 stanovnika na km2
Administracija
Vrsta naselja: Grad
Web stranica:

Aaloborg, danski grad i luka na fjordu Lim; 121.818 građana (2008.), dok cijela općina ima 195.145 stanovnika. Srednjovjekovne građevine (katedrala i bolnica iz 15 st.). Ribolov (sleđevi). Tvornice cementa, duhana, tekstila, hemijskih proizvoda, žestokih pića, brodogradnja.
Coat of arms of Sarajevo.svg Nedovršeni članak Aalborg koji govori o gradovima treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.

Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: