Blagoevgrad

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
User-trash-full-3.svg Ovaj članak je predložen za brisanje. Razlog predlaganja za brisanje je: Prekratak članak (projekt čišćenja)
Korisnici Wikipedije u narednom kratkom periodu mogu iznijeti svoja mišljenja o tome. Ukoliko se ne slažete sa brisanjem ovog članka, molimo ukratko pojasnite na stranici za glasanje (detaljna razjašnjenja možete ostaviti i objasniti na stranici za razgovor). Samu ovu poruku obrišite jedino ako namjeravate prepraviti članak, ili nakon što se do odluke da se članak zadrži dođe na stranicu Wikipedia:Kandidati za brisanje. Administratori - Ne zaboravite da provjerite da li drugi članci vode ovdje i historiju stranice.
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Blagoevgrad
Blagoevgrad.Downtown.jpg
Prikaz Blagoevgrad
Grb Položaj
Grb općine Blagoevgrad Položaj naselja Blagoevgrad
Osnovne informacije
Država: Flag of Bulgaria.svg Bugarska
Stanovništvo: 70,881 popis (2011)
Nadmorska visina: 360 n.m.
Pozivni broj: +359 073
Poštanski broj: 2700
Administracija
Vrsta naselja: Grad
Načelnik: Atanas Kambitov
Web stranica:

Blagoevgrad (bug. Благоевград, bivše: Gorna Džumaja) je grad u Republici Bugarskoj, u jugoistočnom dijelu zemlje. Prema podacima iz 2011. godine, imao je 70 881 stanovnika. Do 1950. godine grad se zvao Gorna Džumaja.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: