Bocen

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
User-trash-full-3.svg Ovaj članak je predložen za brisanje. Razlog predlaganja za brisanje je: Prekratak članak (projekt čišćenja)
Korisnici Wikipedije u narednom kratkom periodu mogu iznijeti svoja mišljenja o tome. Ukoliko se ne slažete sa brisanjem ovog članka, molimo ukratko pojasnite na stranici za glasanje (detaljna razjašnjenja možete ostaviti i objasniti na stranici za razgovor). Samu ovu poruku obrišite jedino ako namjeravate prepraviti članak, ili nakon što se do odluke da se članak zadrži dođe na stranicu Wikipedia:Kandidati za brisanje. Administratori - Ne zaboravite da provjerite da li drugi članci vode ovdje i historiju stranice.
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Bocen
DOM Bozen.JPG
Katedrala u Bocenu
Grb Položaj
Grb općine Bocen Nedostaje karta
Osnovne informacije
Država: Flag of Italy.svg Italija
Region: Trentino-Južni Tirol
Stanovništvo: 101.063 popis (2008)
Površina: 52,34 km2
Gustoća: 1.931 stanovnik na km2
Pozivni broj: 0471
Poštanski broj: 39100
Administracija
Vrsta naselja: Grad
Gradonačelnik: Luigi Spagnolli
Web stranica:

Bocen (njemački Bozen, italijanski Bolzano, ladinski Bulsan/Balsan) je glavni grad Južnog Tirola, i najveći grad u kraju po broju stanovnika.

Bocen, je grad s 97.332 stanovnika (2003) i administrativno, ekonomsko i kulturno mjesto Južnog Tirola.Coat of arms of Sarajevo.svg Nedovršeni članak Bocen koji govori o gradovima treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.

Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: