Brandy Ledford

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Brandy Ledford

Brandy Ledford, kanadska glumica.

Jedna od najljepših i najatraktivnijih glumica Hollywooda, koja nažalost još nije imala priliku pokazati svoj pravi talent u nekom visokobudžetnom filmu. Glumica koja je karijeru započela kao model, slikala se za muške magazine poput Penthousea i Playboya, nakon čega se odlučila ozbiljnije posvetiti filmskoj i televizijskoj karijeri.

Ova rođena Kanađanka svoje prve uloge odigrala je u filmskim akcijskim filmovima Demolition Man i Mean Deal, kao i u gostujućim ulogama u serijama Poltergeist i Texas Renger.

1998. godine dobija svoje prve glavne filmske uloge kao akcijski First Target i Ice Man, a 2000. godine dobija i ulogu sexi Dawn Masterton u seriji Baywatch Hawaii. U seriji se zadražala na žalost samo jednu sezonu, jer je odlučila više uložiti u svoju filmsku karijeru. Dobija ulogu u erotskom trileru Zebra Lounge, a nakon komercijalnog uspjeha tog filma i uloge u serijama Andromeda i Nevidljivi čovjek.

Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: