Cameron Mitchell

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Cameron Mitchell je izmišljeni lik iz naučno fantastične televizijske serije Stargate SG-1. Rođen je 1970 godine. U seriji Stargate SG-1 glumi ga Ben Browder. Pojavljuje se u devetoj sezoni kada preuzima ulogu vođe SG-1 ima nakon što Jack O'Neill napusti SGC. Po dolasku SGC saznaje da se SG-1 tim, zbog kog se i prijavio za to mjesto, raspao i da su članovi raspodjeljeni na druge zadatke. Stoga on sebi daje zadatak da pnovo okupi SG-1 pod svaku cijenu. Mitchellov otac bio je vojno lice, probni pilot u američkoj vojsci dok nije izgubio obje noge. U jednoj od epizoda Mitchell priznaje da ga je prestravilo kada je oca vidio prvi put takvoga. MItchell je predvodio diviziju F-302 u bici protiv Anubisa u sedmoj sezoni.