Cazin.net

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Cazin.NET
URLhttps://www.cazin.net
SloganBudi informiran!
KomercijalanDa
Vrsta sajtaMediji
RegistracijaNije potrebna,
Dostupni jezik/-cibosanski
VlasnikNermin Ogrešević
Početak radaAugust 2003.
Trenutni statusaktivno

Cazin.NET je bosanskohercegovački internet portal. Nastao je 2003. godine. Svakodnevno donosi informacije i vijesti iz Bosne i Hercegovine i svijeta. Osnivač i vlasnik internet portala cazin.NET je team cazin.NET-a.

Historija[uredi | uredi izvor]

Portal je nastao u augustu 2003. godine s ciljem regionalnog i sadržajnog razvijanja. Od samog početka zamišljen je kao portal koji bi povezivao cazinsku dijasporu na jednom mjestu. U vrijeme kada je u Bosni i Hercegovini pristup internetu imao veoma mali broj korisnika, cazin.net je od samog početka web-stranica cazinske dijaspore i građana u BiH. Na početku su uglavnom objavljivane vijesti iz Cazina. Brzo je uveden i forum, koji je bio mjesto okupljanja cazinske dijaspore i samih Cazinjana.

Sadržaj[uredi | uredi izvor]

Portal svojim tekstovima ukazuje na aktuelne probleme u različitim oblastima, s ciljem pozitivnih društvenih promjena. Danas se na cazin.NET objavi oko 100 vijesti dnevno. Cazin.NET je nezavisni internetski medij u Bosni i Hercegovini iza kojeg ne stoji nijedna politička opcija, nevladina organizacija ili marketinška agencija.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]