Christoph Watrin

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
2008
2008

Christoph Watrin je rođen 7. augusta 1988. godine u Kölnu, Njemačka. Otac, Reinhard Watrin je trgovac, a majka, Evelyn Watrin, učiteljica. Ima stariju sestru Evu. Christoph se bavi pjevanjem i plesom u Njemačko/Američko/Britanskoj grupi – US5. Više je poznat kao Chris. S njim su u bendu još: Richie Stringini, Jay Khan, Vincent Tomas i Izzy Gallegos. Bivši član je Mikel Johnson koji se prošle (2007.) godine povukao, te ga je zamijenio Vincent Tomas.

Djetinjstvo[uredi | uredi izvor]

Chris Watrin se rodio i odrastao u Kölnu (Njemačka) i pridružio se US5 dok je još išao u školu. Tokom audicije za reality show Big in America, odlučio je da ostavi svoju tadašnju djevojku Janu kako bi se mogao u potpunosti posvetiti US5. Njegov otac je bio skeptičan u vezi sa njegovim pridruživanjem bendu i napuštanju škole. Chris sluša više tipova muzike, i bio je član crkvenog zbora prije nego se pridružio US5. Kada je imao 14 godina, ponuđen mu je ugovor za muzičku produkciju, ali su ga roditelji nagovorili da ga ne prihvati ili, kako je rekao u razgovoru, odbio je jer su ga više zanmale djevojčice. Chris je priodno plav, sa prirodno plavo – zelenim očima. Jednom je izjavio u razgovoru za časopis da ga je slava učinila arogantim i da mu je teško vjerovati ljudima jer se boji da oni samo vide Chrisa iz US5,a ne pravog njega.

Privatni život[uredi | uredi izvor]

Plavušan iz US5 je trenutno slobodan. Nije imao nikoga od kad je prekinuo sa Janom. Priznao je da traži djevojku koja će ga voljeti zbog njega samog a ne zbog njegovog novca. Chrisov njabolji prijatelj je Richie Stringini. Voli pjevati, plesati, slušati muziku, fotografiju, surfanje na plaži, jer mu omogućava da ostane u formi i surfanje internetom u slobodno vrijeme. Omiljeno jelo su mu lazanje, rižoto i piletina pripremljena na sve načine. Omiljeno piće mu je sok od brusnice, Gatorade i Almdudler. Omiljeni pjevači su mu Michael Jackson, Mario, Justin Timberlake, Usher, Whitney Houston, Mariah Carey, Aretha Franklin i Alicia Keys, a glumac Dustin Hoffman. Poznati na koje se uglada su Michael Jackson, Justin Timberlake, Usher, Gary Garrison (trener plesa) i Gary Williams. Ima psa koji se zove Balou.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]