Druga liga Federacije Bosne i Hercegovine Jug

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Druga liga FBiH - Jug je regionalno ligaško takmičenje trećeg stepena u nogometu koje se odigrava na području tri kantona Federacije BiH. Takmičenje obuhvata klubove iz NS Zapadno-hercegovačkog kantona i NS Hercegovačko-neretvanskog kantona. Organizator takmičenja je Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine.


Struktura lige[uredi | uredi izvor]

Druga liga FBiH - grupa Jug se sastoji od klubova iz Nogometnih saveza Zapadnohercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kantona koji se takmiče u trećem rangu ligaškog takmičenja u Bosni i Hercegovini. Prvoplasirani tim na kraju sezone ulazi u viši rang takmičenja - Prvu ligu FBiH. Dvije posljednjeplasirane ekipe na kraju sezone napuštaju drugu ligu a mjenjaju ih prvoplasirani iz kantonalnih liga nabrojanih kantona.


Timovi Druge lige FBiH - Jug[uredi | uredi izvor]

NK Bigeste Ljubuški
HNK Brotnjo
HNK Grude
FK Igman Konjic
NK Kamešnica
FK Klis
HNK Kupres
FK Lokomotiva Mostar
HŠK Posušje
NK Sloga Ljubuški
HNK Sloga Uskoplje
HNK Stolac
HNK Tomislav
NK Troglav
FK Turbina
HNK Višići