EESTEC LC Sarajevo

S Wikipedije, slobodne enciklopedije

EESTEC LC Sarajevo je udruženje studenata elektrotehnike u Sarajevu.

Nastanak[uredi | uredi izvor]

Ideja o EESTEC-u u Sarajevu rodila se u junu 2006. godine. Na svoju inicijativu i uz podršku IEEE Student Branch-a Sarajevo, Faris Nizamić, je posjetio event u organizaciji Lokalnog Komiteta Beograd. Po povratku u Sarajevo obraća se svim kolegama koji su do tad bili zainteresovani za studentske aktivnosti i sa njima zajedno počinje da gradi današnji Lokalni Komitet Sarajevo.

Prvi članovi lokalnog komiteta su današnji članovi Board-a, a ujedno i ljudi koji su pokazali najviše interesovanja i posvetili mnogo vremena i truda EESTEC-u.

Za veoma kratak period, Observer Sarajevo je stekao 95 članova i trenutno je podržan od strane Dekana, Uprave fakulteta i više važnih profesora.

Prvi sastav Boarda[uredi | uredi izvor]

  • Chairman: Faris Nizamić
  • Vice-chairman: Semir Hadžimuratović
  • Contact Person: Ajla Tahirović
  • Treasurer: Mirela Hamidović

Tehnička podrška[uredi | uredi izvor]

Članovi Observera Sarajevo su radili kao tehnička podrška na Sarajevo Fashion Week-u. Od direktorice projekta, gospođe Amele Radan, su dobili sve moguće pohvale i preporuke za dalji rad.


Historijski razvoj[uredi | uredi izvor]

(last update: 23.6.2009.)

EESTEC Lokalni komitet Sarajevo se pridružio EESTEC familiji u 2006. U ovom trenutku LC Sarajevo je tim od 126 članova koji su studenti Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu.

LC Sarajevo je realizovao brojnim domaća i međunarodna dešavanja. U 2008. godini LC Sarajevo je organizovalo "JobFair08:: Upotrijebite svoju priliku!" po prvi put, i tako omogučio studentima priliku za komunikaciju s poslodavcima.

Jedna od naših najznačajnijih projekata je međunarodni program obuke i radionica "Trening za trenere - T4T", koji je bio organiziran u julu 2008. godine.

LC Sarajevo je također organizovalo i studentske razmjene sa fakultetima u regiji (Ljubljana, Zagreb), te međunarodne razmjere poput razmjene "My powerful software", sa 38 učesnika (avgust 2007.) Jedan od prvih projekata LC Sarajeva je bio odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta na takmičenje studenata Elektrotehnike "Elektrijada 2007".

LC Sarajevo pruža tehničku podršku u Sarajevo Fashion Week je u decembru 2006.

Jedan od posljednjih projekata, i do sada najznacajniji je bio organizacija EESTEC Kongresa sa preko 120 stranih ucesnika i sigurno isto toliko organizatora i drugih gostiju.


Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]