Ewan McGregor

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Ewan McGregor
Example alt text
McGregor na Kanskom filmskom festivalu 2001.
Rođenje

31. mart 1971.

Crieff, Škotska

Ewan McGregor (Juan Makgregor) (Crieff, Perthshire, Škotska, 31. mart 1971), škotski glumac i ambasador UNICEF-a od 2004.

Slavu je postigao u filmovima Rat zvijezda glumeći ulogu Obi-Wan Kenobija.

Izvod iz filmografije[uredi | uredi izvor]

  • Trainspotting (1996)
  • The Pillow Book (1996)
  • Velvet Goldmine (1998)
  • Star Wars epizode I-III (1999, 2002, 2005)
  • Moulin Rouge! (2001)
  • Big Fish (2003)
  • Young Adam (2003)
  • The Island (2005)
  • Stay (2005)
  • Stormbreaker (2006)

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Info
Ewan McGregor na Internet Movie Database
Wikicitat
Wikicitat: Ewan McGregor


System-users.svg Nedovršeni članak Ewan McGregor koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.

Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: