FreeSBIE

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
User-trash-full-3.svg Ovaj članak je predložen za brisanje. Razlog predlaganja za brisanje je: prekratak članak (projekt čišćenja)
Korisnici Wikipedije u narednom kratkom periodu mogu iznijeti svoja mišljenja o tome. Ukoliko se ne slažete sa brisanjem ovog članka, molimo ukratko pojasnite na stranici za glasanje (detaljna razjašnjenja možete ostaviti i objasniti na stranici za razgovor). Samu ovu poruku obrišite jedino ako namjeravate prepraviti članak, ili nakon što se do odluke da se članak zadrži dođe na stranicu Wikipedia:Kandidati za brisanje. Administratori - Ne zaboravite da provjerite da li drugi članci vode ovdje i historiju stranice.
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
FreeSBIE
[1]
FreeBsd Live CD
Izdavač / razvijatelj Davide D'Amico, Dario Freni
Grupa OSa BSD
Izvorni model Open source
Zadnja stabilna verzija 2.0.1 / januar 2007
Podržane platforme i386
Korisnički interfejs KDE
Licenca BSD licenca
Stanje nije u razvoju
Web stranica: freesbie.org

FreeSBIE je LiveCD baziran na FreeBSD operativnom sistemu, ili lakše rečeno, FreeBSD-baziran operativni sistem koji radi direktno sa CD-a, bez diranja vašeg hard diska.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


Video-display.svg Nedovršeni članak FreeSBIE koji govori o računarstvu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.