Helena Paparizou

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Helena Paparizou
Example alt text
Pobjednica Eurosonga 2005.
Rođenje 31. januar 1982.
Göteborg, Švedska

Helena Paparizou (Έλενα Παπαρίζου; rođena 31. januara 1982. Göteborg, Švedska) је popularna grčka pjevačica, rođena i odrasla u Göteborgu u Švedskoj. Vjerovatno je najpoznatija po tome, što je pobjedila na takmičenju Eurosonga 2005. godine, kada je predstavljala Grčku sa pjesmom My Number One (Moj broj jedan).

Diskografija[uredi | uredi izvor]

Albumi[uredi | uredi izvor]

  • 2004 - Protereotita
  • 2005 - Protereotita: European Edition
  • 2005 - My Number One
  • 2006 - The Game Of Love

Singlovi[uredi | uredi izvor]

  • 2003 - Anapantites Klisis
  • 2004 - Treli Kardia
  • 2004 - Katse Kala
  • 2004 - Antithesis
  • 2005 - My Number One
  • 2005 - To Fos stin Psyhi
  • 2005 - The Light In Our Soul
  • 2005 - A Brighter Day
  • 2005 - Mambo!
  • 2006 - Gigolo
  • 2006 - Heroes

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Commons
Commons: Helena Paparizou
Info
Helena Paparizou na Internet Movie Database


System-users.svg Nedovršeni članak Helena Paparizou koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.