Institut Allan Memorial

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Institut Allan Memorial
Zvanični naziv: Allan Memorial Institute
Država: Kanada
Provincija: Kvebek
Regija: Montreal
Adresa: Pine Avenue West 1033
Montreal
Telefon: ++1 514 398-7293

U institutu Allan Memorial (francuski: Institut Allan Memorial, IAM) lociranom u Montrealu se nalazi psihijatrijsko odjeljenje bolnice Royal Victoria (Royal Victoria Hospital). Royal Victoria je bolnica zdravstenog centra univerziteta McGill (McGill University Health Centre hospital)

Danas je respektabilna klinika, ali poznata je i po ulozi u cijinom projektu MKULTRA kontrole uma koji je implementirao Dr D. Ewan Cameron.

AMI se nalazi u zgradi koje je napravio Sir Hugh Allan, montrealski biznismen. Ova zgrada koje liči na vilu, nazvana Ravenscrag, se nalazi na padini planine Royal na vrhu ulice McTavish. Jedna je od mnogih starih zgrada na južnoj padini planine Royal (oblasti kolokvijalno nazvane Golden Square Mile). Nasljednici Sir Hugh-a Allan-a su donirali Ravenscrag bolnici Royal Victoria 1940.

Knjiga: Otac, Sin i CIA[uredi | uredi izvor]

Knjiga Otac, Sin i Cija (Book: A Father, a Son and the CIA) je nevjerovatna priča kako je uništen život čovjeka eksperimentima ispiranja mozga koje je organizovala CIA i sprovodio Dr. Ewen Cameron u montrealskom institutu Allan Memorial. Napisao ju je Harvey Weinstein.