Irfan Mensur

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Irfan Mensur (Sarajevo, 19. januar 1952 -), srbijanski režiser i glumac

Glumu je studirao na Akademiji za pozorište, film i televiziju u Beogradu. Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) do kraja 90-ih, a poslije je započeo karijeru samostalnog umjetnika.


Filmografija[uredi | uredi izvor]

Filmovi[uredi | uredi izvor]

  • Šejtanov ratnik (2006)
  • Pogled sa Ajfelovog tornja (2005)
  • Skela (2004)
  • Mathilde (2004)
  • Siroti mali hrčki 2010 (2003)
  • Ona voli Zvijezdu (2001)
  • Nebeska udica (1999)
  • Savior (1998)
  • Radenko i Silvana (1993)
  • Happy Hell Night (1992)
  • Devojka s lampom (1992)
  • Kolubarska bitka (1990)
  • Iza zida (1990)
  • Stremnicka (1989)
  • Boj na Kosovu (1989)
  • Drugi čovjek (1988)
  • Braća po materi (1988)
  • Escape from Sobibor (1987)
  • Kraljeva završnica (1987)
  • Milan - Dar (1987)
  • Dom Bergmanovih (1987)
  • Mladost umjetnika (1987)
  • Pogrešna procjena (1987)
  • Ja sam starinski ormar (1986)
  • Vrenje (1986)
  • Večernja zvona (1986)
  • Šest dana juna (1985)
  • Timočka buna (1983)
  • Sumrak (1983)
  • Halo taxi (1983)
  • Nedjeljni ručak (1982)
  • Tesna koža (1982)
  • Miris dunja (1982)
  • Laf u srcu (1981)
  • Lanci (1979)
  • Nacionalna klasa (1979)
  • Misao (1978)
  • Tamo i natrag (1978)
  • Kvar (1978)
  • Autogram (1977)
  • Pas koji je volio vozove (1977)
  • Čuvar plaže u zimskom periodu (1976)
  • Drugovi mornari, Zdravo! (1976)
  • Jovca (1976)
  • Kuhinja (1976)
  • Andesonvil - Logor smrti (1975)
  • Lepeza ledi Vindemir (1975)
  • Sinovi (1975)
  • Sarajevski atentat (1975)
  • Dole sa oružjem (1975)
  • Bataljon je odlučio (1974)
  • Brze godine (1973)

TV-serije[uredi | uredi izvor]

  • Jelena (2004)
  • Neki novi klinci (2003)
  • Lisice (2002)
  • Gore dole (1996)
  • Bila jednom jedna zemlja (1995)
  • Jastuk groba mog (1990)
  • Večernja zvona (1988)
  • Četrdeset osma - Zavjera i izdaja" (1988)
  • Vuk Karadžić (1987)
  • Svetozar Marković (1980)
  • Povratak otpisanih (1976)
  • Pjesma" (1975)
  • Pozorište u kući 2 (1974)
  • Pozorište u kući

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]


Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Info
Irfan Mensur na Internet Movie Database


Wikicitat
Wikicitat: Irfan Mensur


Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Nedovršeni članak Irfan Mensur koji govori o bosanskohercegovačkim biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.