Jaden Yuki

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Jaden Yuki
Jaden Yuki
Jaden Yuki
Pojavljuje se u 1. epizodi
Špil Elemental Hero (1.sezona)
Neos (2.sezona)
Rang Slifer crveni
Godine 15 (na kraju 17)
Visina nepoznato
Težina nepoznato
Najdraža hrana Mochi i tamagopan
Rodbinske veze nema
Originalno (japansko) ime 遊城十代
Yūki Jūdai

Jaden Yuki (fon. Džejden Juki) je lik iz japanske animirane serije Yu-Gi-Oh! GX.

Biografija lika[uredi | uredi izvor]

Jaden Yuki je 15-godišnji dječak, student Akademije dvoboja i jedan od sedam čuvara kluča tajanstvene prostorije u kojoj se nalaze svete karte. Veoma je bistar, tvrdoglav i pametan dječak. Uglavnom svagdje kasni, kao što je kasnio i na događaj koji će mu promijeniti život. Naime, krenuo je na prijemni ispit na Akademiju dvoboja i na putu ka Akademiji susreće Yugi Motoa, kralja igre. Yugi Moto mu daje kartu Wingd Kuriboh koja će mu pomoći na ispitu. Iako je Jaden zakasnio na ispit, nepobjedivi dr. Crowler mu obećava da će biti primljen na Akademiju ukoliko ga pobjedi u dvoboju. Ostalim studentima Akademije je bilo poznato da doktor Crowler ima rijetku i jaku kartu koja ga je uvijek dovodila do pobjede u dvobojima. Međutim, nepobjedivi profesor biva poražen od strane Jadena i Jaden postaje student Akademije. Njegov talenat prepoznaju Bastion Misawa i ljupka Alexis Rhodes. Nakon dvoboja, Jaden upoznaje studente Syrus Truesdalea i Chumley Huffingtona, koji mu se čude kako može biti tako jak i hladnokrvan kada mu čak prijeti izlaz iz Akademije. Jaden Yuki se često sukobljava sa Chazz Princetonom. Nakon izvjesnog vremena Jaden postaje čuvar ključa i zajedno sa ostalih šest čuvara se bori protiv Jahača Sjena.Nakon što pobjeđuju Jahače poslije njih dolaze i Apostoli svijetla.Njegovi priatelji Bastion i Čez pridružuju se Apostolima,ali on nastavlja borbu i spašava prijatelje.Također u borbi protiv Yubela nikada nije zaustavio borbu iako ga je Yubel jedno vrijeme kontrolisao.Galerija[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]