KRS-One

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Lawrence Krisna Parker
Example alt text
Rođenje 20. august 1965.
Brooklyn, SAD

KRS One je nadimak (Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everybody) Lawrenca Krisna Parkera. Za vrijeme njegove karijere je isto imao nadimke Kris Parker, The Blastmaster i The Teacha.

On je rapper iz Bronxa, New York. Mladi Kris Parker je primio prvi put svoj najpoznatiji nadimak dok je pravio graffiti u Bronxu. Potpisivao se je sa KRIS-one što je kasnije postalo KRS-1 ili KRS-ONE.

Skupa sa DJ Scott la Rock su se zvali Boogie Down Productions (BDP). Njihov prvi album zvao se "Criminal Minded".

Diskografija[uredi | uredi izvor]

BDP Albumi[uredi | uredi izvor]

  • Criminal Minded (1987)
  • By All Means Necessary (1988)
  • Ghetto Music: The Blueprint of Hip Hop (1989)
  • Edutainment (1990)
  • Live Hardcore Worldwide (1991)
  • Sex and Violence (1992)

KRS-ONE albumi[uredi | uredi izvor]

  • Blueprint: the mixtape (?)
  • Return of the Boom Bap (1993)
  • KRS-One (1995)
  • I Got Next (1997)
  • The Sneak Attack (2001)
  • Prophets Vs. Profits (2002)
  • Spiritual Minded (2002)
  • The Mix Tape/Prophets vs. Profits (2002)
  • Digital (2003)
  • Kristyles (2003)
  • Keep Right (2004)
  • Life (2006)
Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: