Kolomna

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
User-trash-full-3.svg Ovaj članak je predložen za brisanje. Razlog predlaganja za brisanje je: Prekratak članak (projekt čišćenja)
Korisnici Wikipedije u narednom kratkom periodu mogu iznijeti svoja mišljenja o tome. Ukoliko se ne slažete sa brisanjem ovog članka, molimo ukratko pojasnite na stranici za glasanje (detaljna razjašnjenja možete ostaviti i objasniti na stranici za razgovor). Samu ovu poruku obrišite jedino ako namjeravate prepraviti članak, ili nakon što se do odluke da se članak zadrži dođe na stranicu Wikipedia:Kandidati za brisanje. Administratori - Ne zaboravite da provjerite da li drugi članci vode ovdje i historiju stranice.
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Kolomna
Grb općine Kolomna Nedostaje karta
Osnovne informacije
Država: RusijaRusija
Oblast: Moskovska
Stanovništvo: 144.600 popis (2010)
Površina: 65,1 km2
Gustoća: 2.221 stanovnik na km2
Pozivni broj: +7 496
Poštanski broj: 140400
Administracija
Vrsta naselja: Grad
Web stranica:

Kolomna (ruski: Коломна) je gradić u Moskovska Oblast u Rusiji. Nalazi se na 55° 05' sjeverne geografske širine i 38° 47' istočne geografske dužine, na obali rijeke Oka, 102 km od Moskva.

Broj stanovnika: 148.000 (2006.)

Vremenska zona: Moskovsko vrijeme

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: