Korisnik:E.B.

S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Vozdrica,

Slobodno editujte moju stranicu za razgovor za razmjenu mišljenja. Bez komunikacije nema napretka. Obratite pažnju da sam od prve polovine 2006. pasivni Wikipedijanac, više o tome u info tekstu.


Info[uredi | uredi izvor]

Registrovani sam Wikipedijanac od 2004. U Maju 2006. sam diplomirao sa univerziteta sa primarnom koncentracijom u grafičkom dizajnu i sekundarnom koncentracijom u primjenjenoj tehnologiji i historiji umjetnosti. Moji interesi na Wikipediji su raznoliki ali uglavnom nastojim da se fokusiram na (vizuelnu) umjetnost, i (površno) tehnologiju.

Od početka mog doprinosa Wikipediji, neformalno sam se prihvatio dužnosti održavanja korektnih linkova i povezivanja članaka, održavanja biografskog indeksa, Liste template obavještenja, dodavanja preusmjerenja za pretrage bez čćšđž za lakše nalaženje materijala, dodavanja kategorizacije te ostalih jezika i sl.

Moj veliki doprinos na Wikipediji na bosanskom jeziku, po mom mišljenju, je prevođenje većine intefejsa na bosanski jezik. Napravio sam stotine zanemarljivih izmjena, a neki od članaka u čijem sam pisanju dao mali doprinos su: Dizajn; Slikarstvo. Onoliko koliko sam mogao "iz daljine", pokušao sam pomoći naporima prijatelja sa Wikipedije na srpsokom i hrvatskom jeziku za dolazak Jimmy Walesa na naše prostore, projekat koji nažalost nije ostvaren.

Od prve polovine 2006. sam pasivni Wikipedijanac, stanje uvjetovano količinom obaveza u ličnom i profesionalnom životu. Veliko mi zadovoljstvo provjeriti članke na Wikipediji na bosankom jeziku svakih par mjeseci i vidjeti rast i kvalitet posvećenih Wikipedijanaca.

E.B. 17:39, 22 august 2006 (CEST)



"To do" lista[uredi | uredi izvor]

Wikipedia:Babel
bsOvom korisniku bosanski je maternji jezik.
en-3This user is able to contribute with an advanced level of English.
Medalja za pomaganje
Wikipediji