Laurie Holden

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Laurie Holden
Laurie Holden
Rodno ime Laurie Heather Holden
Rođenje 1972.
Los Angeles, SAD

Laurie Holden (rođena Laurie Heather Holden u Los Angelesu, 1972.) je američka glumica i ambasador za Somaly Mam Foundation. Početak karerije je počela 1980. godine u filmu The Martian's Chronicles u kojem je Rock Hudson glumio glavnu ulogu. Laurie Holden je prije svega poznat po svojoj ulozi Marita Covarrubias a u televizijskoj seriji Dosjei X.

Filmografija[uredi | uredi izvor]

  • The Martian's Chronicles (1980)
  • Separate Vacations (1986)
  • Physical Evidence (1989)
  • Young Catherine (1991)
  • Family Passions (serija) (1993)
  • Destiny Rridge (serija) (1993)
  • TekWar (1994)
  • Expect, No Mercy (1995)
  • The Pathfinder (1996)
  • Past Perfect (1996)
  • The X-Files (serija) (1996-2002)
  • Echo (1997)
  • The Magnificent Seven (serija) (1998-2000)
  • The Majestic (2001)
  • Bailey's Billion$ (2004)
  • Fantastic Four (2005)
  • Silent Hill (2006)
  • The Mist (2007)
  • Meet Market (2008)
  • The Shield (serija) (2008)
  • The Walking Dead (serija) (2010-2013)
  • Honeytrap (2013)
  • Dumb and Dumber To (2014)
Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: