LimeWire

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
LimeWire
LimeWire.png
LimeWire 4.12.6 Ubuntu Spanish.png

Limewire na Ubuntu Linuxu
Izdavač Lime Wire LLC
Zadnja verzija 5.3.6
30. 09. 2009.
OS Linux, Windows i Mac OS X
Platforma Više-platformni
Vrsta Peer-to-peer
Licenca Nagware i GPL
Web-sajt: Limewire

LimeWire je P2P (peer-to-peer) program za razmjenu podataka, koja omogućava korisnicima da podijele s drugima svoje fajlove ili da pronađu željene fajlove, uključujući pjesme, filmove, slike, igrice, tekstualne fajlove i programe. Od ostalih opcija izdvaja se mogućnost pregledanja fajla tokom njegovog skidanja. LimeWire je program otvorenog koda koji koristi Gnutella mrežu za razmjenu fajlova. U posljednje vrijeme postao je veoma popularan zbog integracije sa programom za upravljanje muzikom, iTunesom. LimeWire bez problema funkcioniše čak i ako se nalazite iza firewalla, a dostupan je u verzijama za Windows, Mac i Linux.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: