Lista zelenih površina u Parizu

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Bih-usa.svg Ovaj članak nije preveden ili je djelimično preveden.
Ako smatrate da ste sposobni da ga prevedete, kliknite na link uredi i prevedite ga vodeći računa o enciklopedijskom stilu pisanja i pravopisu bosanskog jezika.

Ovaj članak navodi listu zelenih površina u Parizu, Francuska.

Statistika[uredi | uredi izvor]

U maju 2008. godine Pariz je imao ukupno 450 zelenih površina:

  • 2 šume, sa ukupno 1.841 ha, što je 17,5 % od ukupne površine grada.
  • 16 parkova, sa ukupno 203 ha (sa udjelom 36,7 %) ;
  • 137 vrtova, sa 207 ha (37,4 %) ;
  • 274 square, sa 120 ha (21,7 %) ;
  • 8 šetališta, 4 esplanade, 4 mails, 2 aleje, 1 igralište, 1 clos et 1 rond-point, sa 23 ha (4,2 %).

Podjela zelenih površina po arondismanima:

Arondisman Broj zelenih površina Površina
(ha)
Procentualni
udjel u
površini
arondismana
Šume Parkovi Vrtovi Squares Ostalo Ukupno
I 0 0 3 2 0 5 34,52 18,9 %
II 0 0 0 2 0 2 0,23 0,2 %
III 0 0 3 6 0 9 2,60 2,2 %
IV 0 0 8 11 0 19 4,89 3,1 %
V 0 0 7 10 0 17 32,44 12,8 %
VI 0 0 3 7 2 12 25,88 12,0 %
VII 0 1 3 8 2 14 33,42 8,2 %
VIII 0 1 3 4 2 10 24,97 6,4 %
IX 0 0 0 5 0 5 1,42 0,7 %
X 0 0 1 11 0 12 3,86 1,3 %
XI 0 0 8 17 1 26 8,90 2,4 %
XII 1 1 8 11 1 21 23,42 3,7 %
XIII 0 2 21 20 3 46 30,97 4,3 %
XIV 0 1 17 21 0 39 29,07 5,2 %
XV 0 3 11 26 3 43 61,93 7,3 %
XVI 1 2 9 17 1 29 56,29 7,1 %
XVII 0 1 6 21 3 31 30,64 5,4 %
XVIII 0 0 5 29 1 35 17,79 3,0 %
XIX 0 3 8 17 1 29 97,57
XX 0 1 15 28 1 45 33,66 5,6 %
Ukupno 2 16 138 274 21 449 554,47

Outre les bois, le plus grand espace vert parisien est le parc de la Villette (55 ha). Le plus petit est le jardin de la rue Visconti (80 m2).

Liste[uredi | uredi izvor]

Šume[uredi | uredi izvor]

Ime arondisman površina
(ha)
Godina
osnivanja
Bois de Boulogne XVI 846 1852
Bois de Vincennes XII 995 1855

Parkovi[uredi | uredi izvor]

Une serre du parc André-Citroën.
Les « prairies » au parc de Bercy.
Ime arondisman površina
(m2)
Godina
osnivanja
Parc André-Citroën XV sm=n 1992
Parc de Belleville XX sm=n 1988
Parc de Bercy XII sm=n 1993
Parc de la Butte du Chapeau-Rouge XIX sm=n 1939
Parc des Buttes-Chaumont XIX sm=n 1867
Parc du Champ-de-Mars VII sm=n 1908
Parc de Choisy XIII sm=n 1937
Parc Clichy-Batignolles - Martin Luther King XVII sm=n 2007
Parc Georges-Brassens XV sm=n 1991
Parc Kellermann XIII sm=n 1937
Parc Monceau VIII sm=n 1852
Parc Montsouris XIV sm=n 1875
Parc omnisport Suzanne-Lenglen XV sm=n 1977
Parc de Passy XVI sm=n 2004
Parc Sainte-Périne XVI sm=n 1977
Parc de la Villette XIX sm=n 1979

Vrtovi[uredi | uredi izvor]

La grande roue au jardin des Tuileries.


Ime arondisman površina
(m2)
Godina
osnivanja
Jardin Ilan-Halimi (bivši jardin 54 rue de Fécamp) XII 4.200 1975
Jardin de l'Abbé-Lemire XIV 3.500 1981
Jardin de l'Abondance VII 2.700 1987
Jardin des abords du Petit-Palais VIII 1.280 2005
Jardin Albert-Schweitzer IV 980 1968
Jardin d'Alleray XV 3.030 1981
Jardin d'Alleray-Procession XV 3.200 1988
Jardin Anne-Frank III 4.000 2007
Jardin des arènes de Montmartre XVIII 875 1941
Jardin de l’Arsenal XII 10.400 1983
Jardin Atlantique XV 34.200 1994
Jardins de l'avenue Foch XVI 224.500 1612
Jardin Bargue-Platon XV 982 1978
Jardin du Bataillon de l'ONU IV 683 1988
Jardin Baudricourt XIII 2.900 1986
Jardin Belleville - Julien Lacroix XX 45.000 1988
Jardin de la Bibliothèque historique IV
Jardin Biopark XIII 2.065 2007
Jardin du boulevard Carnot XII 4.018 1959
Jardin du boulevard de Picpus XII 1.225 1984
Jardin Brassai XIII 6.413 1977
Jardin Brulon-Citeaux XII 1.000 2008
Jardin Burq XVIII 1.796 1985
Jardin Campagne Première XIV 715 2000
Jardin Carré V 9.083 1991
Jardin Casque d'Or XX 4.500 1972
Jardin Catherine-Labouré VII 7.000
Jardin des Cévennes XV 6.395 1977
Jardins des Champs-Élysées, square Jean-Perrin i Jardin Anne-Sauvage VIII 137.520 1840
Jardin Claire-Motte XVII 6.100 2005
Jardin du Cloître XIV 1.650 1987
Jardin des Colonnes XIV 3.480 1986
Jardin Compans XIX 2.444 1989
Jardin des Couronnes XX 2.870 1986
Jardin de la dalle d'Ivry XIII 4.600 1989
Jardin Damia XI 4.500 1997
Jardin Debergue Rendez-vous XII 6.300 2007
Jardin des Deux-Moulins XIII 2.600 1973
Jardin de l'église Sainte-Jeanne-de-Chantal XVI 2.797 1965
Jardin Émile-Gallé XI 5.840 1986
Jardin Emmi-Pickler XX 157 1979
Jardins d'Éole XVIII 42.000 2007
Jardin et aire de jeux de la ZAC Alésia Montsouris XIV 2.200 2000
Jardin Figuier-Fauconnier IV 1.304 1961
Jardin de Flandre-Tanger-Maroc XIX 6.638 1967
Jardin de la Folie-Titon XI 4.800 2007
Jardin de la Fondation Napoléon XII 1.500 2007
Jardin Francs-Bourgeois-Rosiers IV 1.040 2007
Jardin Frot-Phalsbourg XI 467 2004
Jardin Serge Gainsbourg XIX 14.000 2010
Jardin de la gare de Reuilly XII 2.400 1995
Jardin de la Gare-de-Charonne XX 15.310 1986
Jardin Georges-Duhamel XIII 3.040 1998
Jardin du Grand Pavois XV 2.280 1976
Jardin des grands explorateurs : Marco Polo et Cavelier-de-la-Salle VI 10.903 1867
Jardin des Halles I 40.050 1988
Jardin de l'Hôpital de Vaugirard XV 7.070 1994
Jardin de l'Hôtel de Sens IV 620 1957
Jardin de l'Hôtel Salé III 1.110 1985
Jardin de l'Îlot B10 XIII 1.370 1987
Jardin de l'Îlot C3 XVII 4.100 1984
Jardin de l'impasse des Jardiniers XI 4.800 1985
Jardin de l'Intendant VII 13.311 1980
Jardin James-Joyce XIII 3.650 1998
Jardin Jean-Claude-Nicolas-Forestier XIII 6.180 1994
Jardin Juan-Miro XIII 7.460 1993
Jardin Jules-Verne XI 1.750 2000
Jardin de la Justice XX 416 1980
Jardin Lily-Laskine XVII 5.243 1991
Jardin Louis-Say XIII 5.400 1976
Jardin du Luxembourg VI 224.500 1612
Jardin de la Mairie du 8e VIII
Jardin de la maison des orphelins apprentis d'Auteuil XVI 3.356 1985
Jardin Maronites-Pressoir XX 503 1975
Jardin Maurice-Noguès XIV 2.560 1960
Jardin des Mères et Grands-Mères de la Place de Mai XV 2.600 2007
Jardin Michelet XIII 1.500 1989
Jardin du Monument aux Mères Françaises XIII 2.790 1938
Jardin du Moulin des Trois-Cornets XIV 1.000 1999
Jardin du Moulin-de-la-Pointe XIII 14.500 1992
Jardin du Moulin-de-la-Vierge XIV 5.167 1985
Jardin du Musée Carnavalet III 1.337 1926
Jardin du musée de Cluny V 5.000 2000
Jardin naturel XX 6.300 1995
Jardin Nicole-de Hauteclocque XV 7.540 1998
Jardin Notre-Dame-de-Fatima XIX 3.200 1992
Jardin de l'Observatoire de Paris XIV 5.500 1977
Jardin des Orteaux XX 366 1986
Jardin Oudine - Dessous-des-Berges XIII 2.950 1999
Jardin du Palais-Royal I 20.850 1633
Jardin de Pali-Kao XX 3.078 1989
Jardin Paturie XIV 1.315 1978
Jardin du Père-Plumier XIV 5.997 1985
Jardin Pierre-Adrien-Dalpayrat XV 9.500 1985
Jardin Pierre-Joseph Redouté XI 1.180 1980
Jardin Pierre-Seghers XX 1.800 2000
Jardin Pihet-Bellay XI 92 1978
Jardin Pixérécourt XX 1.470 1984
Jardin de la place de la Porte Maillot XVII 16.125 1974
Jardin de la place du Général-Catroux XVII 4.285 1862
Jardin de la place du parvis Notre-Dame IV 2.783 1980
Jardin de la place Jules-Hénaffe XIV 309 1950
Jardin de la place Louis-Armstrong XIII 890 2002
Jardin de la place Raymond-Losserand XIV 2.723 1977
Jardin de la place Rodin XVI 6.000 1972
Jardin de la place Souham XIII 2.300 2008
Jardin des plantes V 235.000 1635
Jardin du port de la Tournelle V 12.000 1977
Jardin de la Porte de Saint-Cloud i square Coquoin XVI 33.597 1930
Jardin de la Poterne-des-Peupliers XIII 3.543 1989
Jardin du Ranelagh XVI 60.500 1860
Jardin Rébeval XIX 5.323 1984
Jardin du Regard-de-la-Lanterne XIX 994 1975
Jardin René-Binet XVIII 9.824 1976
Jardin de Reuilly XII 15.200 1992-1998
Jardin Riquet XIX 14.510 1981
Jardin Rosny Ainé XIII 20.440 1963
Jardin de la rue de Bièvre V 373 1978
Jardin de la rue de Châtillon XIV 4.750 2000
Jardinet de la rue des Ursins IV 130
Jardin de la rue du Colonel Manhès XVII 2.854 2005
Jardin de la rue Gandon XIII 9.674 1986
Jardin de la rue Liard XIV 177 1950
Jardin de la rue Noël-Ballay XX 1.550 2007
Jardin des Poètes XVI 13.400 1954
Jardin de la rue Poliveau V 4.200 1983
Jardin de la rue Visconti VI 80 2000
Jardin des serres d'Auteuil XVI 60.500 1898
Jardin Simplon XVIII 291 1974
Jardin Tage-Industrie XIII 1.700 2007
Jardin Tino-Rossi V 31.612 1980
Jardins du Trocadéro XVI 93.930 1878
Jardin des Tuileries I 280.000 1664
Jardin Vercingétorix-Brune XIV 1.315 1986
Jardin Villemin X 19.690 1977
Jardin de la ZAC Didot XIV 3.820 2004
Jardin d'immeubles du boulevard de l'Hôpital XIII 5.600 2000
Jardin d'immeubles de la Porte de Vincennes (sjeverni dio) XX 10.126 1959
Jardin d'immeuble de la Porte de Vincennes (južni dio) XX 13.274 1959
Jardin d'immeubles de la rue de la Marseillaise XIX 6.120 1972
Jardin d'immeubles du square Brancion XV 34.180 1957

Square[uredi | uredi izvor]

Ime arondisman površina
(m2)
Godina
osnivanja
Square de l'Abbé-Georges-Hénocque XIII sm=n 1932
Square de l'Abbé-Esquerre VII sm=n 1969
Square de l'Abbé-Migne XIV sm=n 1880
Square Adolphe-Chérioux XV sm=n 1896
Square d'Ajaccio VII sm=n 1865
Square Alban-Satragne X sm=n 1963
Square Albert-Besnard XVII sm=n 1930
Square Alberto-Giacometti XIV sm=n 2000
Square Albert-Schweitzer IV sm=n 1968
Square Albert-Tournaire XII sm=n 1926
Square Alésia-Ridder XIV sm=n 1976
Square Alexandre 1er de Yougoslavie XVI sm=n 1936
Square Alexandre-et-René-Parodi XVI sm=n 1958
Square Alexandre-Luquet XX sm=n 1978
Square Alex-Biscarre IX sm=n 1964
Square Alexis-Clerel de Tocqueville XVII sm=n 1969
Square Alfred-Capus XVI sm=n 1934
Square d'Algérie XIX sm=n 1971
Square d'Alleray - La Quintinie XV sm=n 1981
Square d'Alleray Labrouste-Saint-Amand XV sm=n 1975
Square Amadou-Hampate Ba X sm=n 1982
Square des Amandiers XX sm=n 1967
Square de l'Amérique latine XVII sm=n 1931
Square Amiraux-Boinod XVIII sm=n 2000
Square André-Lefèbvre V sm=n 1923
Square André-Ulmann XVII sm=n 1947
Square Anna-de Noailles XVI sm=n 1932
Square Antoine-Blondin XX sm=n 1988
Square d'Anvers IX sm=n 1877
Square des Arènes-de-Lutèce-Capitan V sm=n 1892
Square Aristide-Cavaillé-Col X sm=n 1867
Square de l'Aspirant-Dunand XIV sm=n 1932
Square Auguste-Mariette-Pacha V sm=n 1910
Square Auguste-Renoir XIV sm=n 1975
Square aux Artistes XIV sm=n 1990
Square Barye IV sm=n 1938
Square du Bataclan XI sm=n 1994
Square des Batignolles XVII sm=n 1862
Square Bayen XVII sm=n 1979
Square Béla-Bartók XV sm=n 1981
Square Belleville - Télégraphe XX sm=n 1969
Square de Berlin VIII sm=n 2000
Square Blomet XV sm=n 1969
Square Boucicaut VII sm=n 1870
Square Boulay-Level XVII sm=n 1935
Square Boutroux XIII sm=n 1967
Square Bréguet-Sabin XI sm=n 1920
Square Caffiéri XIII sm=n 1973
Square Cambronne XV sm=n 1881
Square du Caporal Peugeot XVII sm=n 1978
Square du Cardinal Petit de Julleville XVII sm=n 1984
Square du Cardinal Verdier XV sm=n 1931
Square du Cardinal-Wyszinski XIV sm=n 1986
Square Carlo-Sarrabezolles XV sm=n 1971
Square Carpeaux XVIII sm=n 1907
Square Castagnary XV sm=n 1957
Square des Chamaillards XIII sm=n 2002
Square du Chanoine-Viollet XIV sm=n 1939
Square Charles-Hermitte XVIII sm=n 1937
Square Charles-Péguy XII sm=n 1989
Square Charles-Victor-Langlois IV sm=n 1961
Square Claude-Bernard XIX sm=n 2000
Square Claude-Debussy XVI sm=n 1931
Square Claude-Nicolas-Ledoux XIV sm=n 1894
Square du Clos Feuquières XV sm=n 1972
Square Colbert XI sm=n 1975
Square Constantin-Pecqueur XVIII sm=n 1935
Square Couperin IV  ?  ?
Square Courteline XII sm=n 1925
Square Curial XIX sm=n 1971
Square Cyprian-Norwid XIII sm=n 2004
Square Dampierre-Rouvet XIX sm=n 1968
Square Denis-Poulot XI sm=n 1938
Square des Deux-Nèthes XVIII sm=n 2003
Square du docteur Antoine-Béclère XI sm=n 1972
Square du docteur Calmette XV sm=n 1932
Square du Docteur Jacques-Joseph Grancher XX sm=n 2006
Square du Docteur Navarre XIII sm=n 2005
Square du docteur Variot XX sm=n 1927
Square des docteurs Dejérine XX sm=n 1989
Square Dupleix XV sm=n 1921
Square Duranton XV sm=n 1973
Square des Écrivains-Combattants-Morts-pour-la-France XVI sm=n 1930
Square Édouard-Vaillant XX sm=n 1879
Square de l'église Notre-Dame-de-la-Croix XX sm=n 1934
Square Élisa-Borey XX sm=n 1973
Square Émile-Borel XVII sm=n 1968
Square Émile-Chautemps III sm=n 1858
Square Émile-Cohl XII sm=n 1959
Square Emmanuel-Fleury XX sm=n 1973
Square des Épinettes XVII sm=n 1893
Square Ernest-Chausson XVII sm=n 1999
Square d'Estienne d'Orves IX sm=n 1865
Square Eugène-Varlin X sm=n 1891
Square Eugénie-Cotton XIX sm=n 1993
Square de l'Évangile XVIII sm=n 1999
Square Félix-Desruelles VI sm=n 1901
Square Félix-Faure XV sm=n 1938
Square Ferdinand-Brunot XIV sm=n 1862
Square Florence-Blumenthal XIII sm=n 1931
Square de la Folie-Régnault XI sm=n 1960
Square de la Fondation Rothschild VIII sm=n 1998
Square Francis-Lemarque XI sm=n 2003
Square Francis-Poulenc VI sm=n 1940
Square Frédéric-Bazille XIV sm=n 1981
Square Frédérick-Lemaître X sm=n 1891
Square Frédéric-Rossif XII sm=n 1978
Square Gabriel-Pierné VI sm=n 1938
Square Garibaldi XV sm=n 1881
Square Gaston-Baty XIV sm=n 1929
Square du Général-Anselin XVI sm=n 1977
Square du Général Morin III
Square Georges-Méliès XII sm=n 1959
Square Georges-Cain III sm=n 1923
Square Gerber XV sm=n 1935
Square Georges-Lamarque XIV sm=n 1904
Square Ginette-Neveu XVIII sm=n 1970
Square Godefroy-Cavaignac XI sm=n 2006
Square des Grès XX sm=n 1983
Square Gustave-Mesureur XIII sm=n 1982
Square Hector-Berlioz IX sm=n 1859
Square Hélène-Boucher XIII sm=n 1935
Square Héloïse et Abélard XIII sm=n 1991
Square Henri et Achille-Duchène XIV sm=n 1979
Square Henri-Bataille XVI sm=n 1933
Square Henri-Cadiou XIII sm=n 1989
Square Henri-Christiné X sm=n 1880
Square Henri-Collet XVI sm=n 1993
Square Henri-Galli IV sm=n 1925
Square Henri-Huchard XVIII sm=n 1982
Square Henri-Karcher XX sm=n 1933
Square Henri-Rousselle XIII sm=n 2001
Square Honoré-Champion VI sm=n 1947
Square de l'Île-de-France IV sm=n 1914
Square Jacques-Antoine XIV sm=n 1896
Square Jacques-Audiberti XVII sm=n 1986
Square Jacques-Bidault I sm=n 1966
Square Jan-Doornik XVI sm=n 1990
Square Jean-XXIII IV sm=n 1844
Square Jean-Aicard XI sm=n 1964
Square Jean-Cocteau XV sm=n 1983
Square Jean-Leclaire XVII sm=n 1940
Square Jean-Morin III sm=n 1900
Square Jean-Moulin XIV sm=n 1935
Square Jehan-Rictus XVIII sm=n 1936
Square Jérôme-Bellat XVII sm=n 1936
Square de Jessaint XVIII sm=n 1876
Square des Jonquilles XIV sm=n 1977
Square Jules-Ferry XI sm=n 1924
Square Julia-Bartet XIV sm=n 1960
Square Juliette-Dodu X sm=n 2005
Square Lamartine XVI sm=n 1862
Square Laurent-Prache VI sm=n 1901
Square Léon XVIII sm=n 1973
Square Léon-Frapié XX sm=n 1973
Square Léon-Gaumont XX sm=n 1999
Square Léon-Serpollet XVIII sm=n 1991
Square Léopold-Achille III sm=n 1913
Square Louis-XIII IV sm=n 1682
Square Louis-XVI VIII sm=n 1865
Square Louise-de Marillac XVIII sm=n 1862
Square Louise-Michel XVIII sm=n 1927
Square Louis-Lumière XX sm=n 1969
Square Louis-Majorelle XI sm=n 1994
Square Louvois I sm=n 1859
Square Lucien-Fontanarosa XVII sm=n 1978
Square de la Madone XVIII sm=n 1937
Square de la mairie du 12e XII sm=n 1877
Square Marcel-Bleustein-Blanchet XVIII sm=n 1988
Square Marcel-Mouloudji XIX sm=n 1986
Square Marcel-Pagnol VIII sm=n 1867
Square Marcel-Sembat XVIII sm=n 1931
Square Marc-Seguin XVIII sm=n 2006
Square Marguerite-Long XVII sm=n 1992
Square Marie-Curie XIII sm=n 1931
Square Marie-Trintignant IV sm=n 1933
Square de la Marseillaise XIX sm=n 1972
Square Maurice-Gardette XI sm=n 1872
Square Maurice-Kriegel-Valrimont XVIII sm=n 1914
Square de Ménilmontant et des Saint-Simoniens XX sm=n 1937
Square Mercœur XI sm=n 1962
Square Michel-Foucault V
Square des Missions-Étrangères VII sm=n 1939
Square Monseigneur-Maillet XIX sm=n 1863
Square du Mont Cenis XVIII sm=n 1931
Square de la Montgolfière XIII sm=n 1995
Square Montholon IX sm=n 1863
Square de la Moskowa XVIII sm=n 2004
Square des Mûriers XX sm=n 1983
Square Nadar XVIII sm=n 1927
Square Necker XV sm=n 1900
Square Olivier-Noyer-Leonidas XIV sm=n 1978
Square des Ormeaux XX sm=n 1932
Square Ozanam VI sm=n 1934
Square Pablo-Casals XV sm=n 1979
Square Paganini XX sm=n 1986
Square de la Paix XX sm=n 1972
Square du palais Galliera XVI sm=n 1895
Square du passage Moncey XVII sm=n 1996
Square Paul-Gilot XV sm=n 1926
Square Paul-Grimault XIII sm=n 1942
Square Paul-Langevin V sm=n 1868
Square Paul-Painlevé V sm=n 1899
Square Paul-Paray XVII sm=n 1987
Square Paul-Robin XVIII sm=n 1906
Square Pauly XIV sm=n 1977
Square des Périchaux XV sm=n 1974
Square Petit XIX sm=n 2007
Square du Petit Bois XIX sm=n 1957
Square Pierre-de-Gaulle VII sm=n 1967
Square de la place André-Masson XIII sm=n 2007
Square de la Place-Dauphine I sm=n  ?
Square de la place de Bitche XIX sm=n 1929
Square de la place de la Bataille-de-Stalingrad XIX sm=n 1990
Square de la place de la Nation XII sm=n 1875
Square de la place de la Réunion XX sm=n 1973
Square de la place d'Italie XIII sm=n 1878
Square de la place du Commerce XV sm=n 1873
Square de la place Étienne Pernet XV sm=n 1938
Square de la place Pasdeloup XI sm=n 1971
Square du port de l'Hôtel de Ville IV sm=n 1933
Square de la Porte de la Plaine XV sm=n 1948
Square de la Porte de la Villette XIX sm=n 1969
Square du quai de la Gironde XIX sm=n 1933
Square du quai de la Loire XIX sm=n 1987
Square du quai de la Seine XIX sm=n 1987
Square Rachmaninov XVIII sm=n 1991
Square Raoul-Follereau X sm=n 1984
Square Raoul-Nordling XI sm=n 1935
Square Raymond-Queneau XVIII sm=n 1989
Square Raymond-Souplex XVIII sm=n 1984
Square Rébeval XIX sm=n 1989
Square des Recollets X sm=n 1891
Square Réjane XX sm=n 1936
Square René-Le Gall XIII sm=n 1938
Square René-Viviani - Montebello V sm=n 1928
Square Robert-Bajac XIII sm=n 1935
Square Robert-Blache X sm=n 1984
Square Robert-Montagne V sm=n 1929
Square Robert-Schuman XVI sm=n 1932
Square Roger-Stéphane VII sm=n 1933
Square de la Roquette XI sm=n 1977
Square de la rue Ortolan V sm=n 1958
Square Saint-Ambroise XI sm=n 1971
Square Saint-Bernard XVIII sm=n 1891
Square Sainte-Hélène XVIII sm=n 1957
Square Saint-Éloi XII sm=n 1974
Square Sainte-Odile XVII sm=n 1976
Square Saint-Gilles - Grand Veneur III sm=n 1988
Square Saint-Lambert XV sm=n 1933
Square Saint-Laurent X sm=n 1896
Square Saint-Médard V sm=n 1875
Square de la Salamandre XX sm=n 1988
Square Samuel-de-Champlain XX sm=n 1889
Square Samuel-Rousseau VII sm=n 1857
Square Santiago du Chili VII sm=n 1865
Square Sarah-Bernhardt XX sm=n 1936
Square Scipion V sm=n 1899
Square du Serment-de-Koufra XIV sm=n 1930
Square Séverine XX sm=n 1933
Square Sorbier XX sm=n 1938
Square Suzanne-Buisson XVIII sm=n 1951
Square Tarass-Chevtchenko VI sm=n 1937
Square du Tchad XVI sm=n 1978
Square du Temple III sm=n 1857
Square Thomas-Jefferson XVI sm=n 1881
Square Tolstoï XVI sm=n 1934
Square de la tour Saint-Jacques IV sm=n 1856
Square Trousseau XII sm=n 1902
Square Ulysse-Trélat XIII sm=n 1977
Square Van Vollenhoven XII sm=n 1937
Square du Vert-Galant I sm=n 1884
Square Villa Sainte-Croix XVII sm=n 1995
Square Violet XV sm=n 1876
Square de Yorktown XVI sm=n 1889

Ostalo[uredi | uredi izvor]

Ime arondisman površina
(m2)
Godina
osnivanja
Aire de jeux de la rue Hélène XVII 940 1992
Allée Arthur-Rimbaud XIII 1.365 2006
Allée des Cygnes XV 9.350 1825
Clos Montmartre XVIII 2.038 1933
Esplanade Gaston-Monnerville VI 11.154 1867
Esplanade des Grands Moulins XIII 7.444 2007
Esplanade Habib-Bourguiba VII 9.640 1941
Esplanade des Invalides VII 32.800 1720
Mail de Bièvre XIII 4.230 1971
Mail Émile-Bollaert XIX 13.000 1998
Mail Gatbois XII 1.300 1997
Mail Michel-de Bourges XX 4.500 1972
Promenade de l'allée du Séminaire VI 990 1930
Promenade Bernard-Lafay XVII 78.027 1990
Promenade du cours Albert 1er VIII 4.949 1927
Promenade du cours de la Reine VIII 6.801 1927
Promenade Pereire XVII 14.330 1989
Promenade du quai de Grenellesquare des Martyrs Juifs XV 5.348 1989
Promenade des quais de Grenelle et André-Citroën XV 14.000 1988
Promenade Richard-Lenoir XI 7.040 1920
Rond-point de la Porte de Saint-Cloud XVI 3.715 1936

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.
Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: