Mišo Kovač

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Mišo Kovač, jedan od najpopularnijih dalmatinskih izvođača zabavne muzike. Rođen je 16. jula 1941. u Šibeniku . Živi u Zagrebu.

Festivali[uredi | uredi izvor]

Mišo Kovač ima iza sebe nekoliko nastupa na domaćim festivalima, a najupečatljiviji trag ostavio je na Splitskom festivalu, na kojem se pojavljuje od 1970. godine.

Uspjesi[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • 1973 - Portret
  • 1974 - Oj ti dušo duše moje
  • 1974 - Mi smo se voljeli
  • 1977 - Ovo je naša noć
  • 1979 - Uvijek ima nešto dalje
  • 1980 - Čovjek bez adrese
  • 1981 - Jači od vjetra
  • 1982 - Dalmacija u mom oku
  • 1983 - Osjećam te
  • 1984 - Potraži me u pjesmi
  • 1984 - Zajedno smo
  • 1985 - Ostala si uvijek ista
  • 1986 - Ti si pjesma moje duše
  • 1987 - Malo mi je jedan život s tobom
  • 1988 - La paloma - koncert
  • 1988 - Sačuvali smo od zaborava
  • 1989 - Samo nas nebo rastavit može
  • 1989 - Suza nebeska
  • 1990 - Za kim zvono plače
  • 1991 - Grobovi im nikad oprostiti neće
  • 1993 - Stari portret
  • 1993 - Pjesma za Edija
  • 1994 - Kralju nebeski
  • 1995 - Mojoj vjernoj publici
  • 1996 - Al je ljubav bolest teška
  • 1997 - Osjećam se jači
  • 1999 - Budi čovjek dobre volje
  • 1999 - Pjevaj, legendo
  • 2001 - Dalmatino
  • 2002 - Zabavni megamix
  • 2003 - Najdraže pjesme Miše Kovača, 2CD
  • 2003 - Najveći hitovi
  • 2003 - Oj ti dušo duše moje original iz 1974, reizdanje
  • 2004 - Najveći hitovi br.2
  • 2005 - Mišo u Šibeniku
  • 2005 - Mir u srce
  • 2006 - Ja sam kovač svoje sreće


System-users.svg Nedovršeni članak Mišo Kovač koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.