Miloš Kapetanović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Miloš Kapetanović, gitarista rock-grupe "Srčani udar", rođen je 14. oktobra 1962. u Varešu, BiH. Dobio prvu gitaru kad mu je bilo 14 godina. Samouk 100% i perfektan sluhista. U gimnazijskim danima prve svirke sa bendom po lokalnim igrankama i klubovima.

U Zagrebu svirao sa "Mješovitim vojnim orkestrom" u Lisinskom, a i privatno sa prijateljima Zecom i Sašom, po klubovima širom grada i okoline. Sklonost je svaka dobra muzika, a opsesija je solo gitara i klasični rock.

Uticaj na stil sviranja: antologija ex-YU i globalne rock scene 60-90-tih, a pomalo i etno-ritmovi i harmonije iz tih zlatnih vremena. Obožava muziku Vlatka Stefanovskog ("Leb i sol"), R.M.Točka ("Smak"), "Bijelo Dugme", "Divlje Jagode" i "Generaciju 5", pa onda ostale. Od stranih: Ritchie Blackmore (Deep Purple), David Gilmore (Pink Floyd), Santana, Joe Satriani i Ingwie Malmsteen. Ne svira po notama, jer brže uči "po sluhu". Ne svira klasiku ni jazz, iako voli i to da sluša.

Boravio u Bosni, Hrvatskoj, Austriji i Kanadi. U Niagari od 1997. godine, gdje je pomalo sviruckao sa nekim narodnjacima i lokalnim rockerima. Iskra je planula kad je "otkrio" Dejana Đurkovića "Engleza". "Srčani Udar" je prvi ozbiljni projekt/bend sa autentičnom muzikom i prilika da ispolji vlastitu energiju u stvaranju muzike i aranžmana za nekoliko numera na prvom albumu.


Svira Fender-Strat i Ibanez RG470.