Ognjen Amidžić

S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Ognjen Amidžić (Šabac, 17. juni 1975) je srbijanski muzičar, televizijski voditelj i zabavljač.

Njegov otac Zoran također je bio televizijski novinar. Poginuo je tokom izvještavanja za vrijeme rata u Hrvatskoj. Nakon očeve smrti Ognjen počinje raditi na TV Šabac gdje je vodio muzičku emisiju Vi-Džej 015.

Nakon toga radi na radio stanici Beograd 202, a potom i na RTS-u (emisija Garaža). 2001. godine prelazi na televiziju Pink. Gosti su mu dolazili u krevet, a on je emisiju vodio u pidžami. Kasnije je tu ideju proširio i na ostale Pinkove televizijske stanice u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, koje su poput nekadašnje JRT zajedno realizovale emisiju Balkan net.

Flamingosi[uredi | uredi izvor]

2005. godine s Crnogorcem Marinkom Madžgaljem osniva grupu Flamingosi. 2006. godine, Flamingosi s pjesmom "Crazy summer dance" bivaju proglašeni pobjednicima "Beovizije", srbijansko-crnogorskog izbora za pjesmu Eurovizije, unatoč odluci žirija da po drugu godinu za redom pošalju crnogorski boy band No name. Već okušanom metodom, crnogorski članovi žirija nisu dodijeljivali srbijanskim pjesmam bodove, kao što su to činili i srbijanski članovi, pa su pobjedu odnijeli Crnogorci, što je izazvalo veliko negodovanje prisutne publike. RTS je kasnije donio odluku da nikoga ne pošalje na finalno takmičenje.

Flamingosi su na Pinku imali emisiju Ćao Darvine.

Trenutni anganžman[uredi | uredi izvor]

Voditelj je emisije Amidži šou zajedno sa Oskarom, Ognjenovim alter egom, te reality showa "Farma".

Filmografija[uredi | uredi izvor]