Omaha (Nebraska)

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
User-trash-full-3.svg Ovaj članak je predložen za brisanje. Razlog predlaganja za brisanje je: Prekratak članak (projekt čišćenja)
Korisnici Wikipedije u narednom kratkom periodu mogu iznijeti svoja mišljenja o tome. Ukoliko se ne slažete sa brisanjem ovog članka, molimo ukratko pojasnite na stranici za glasanje (detaljna razjašnjenja možete ostaviti i objasniti na stranici za razgovor). Samu ovu poruku obrišite jedino ako namjeravate prepraviti članak, ili nakon što se do odluke da se članak zadrži dođe na stranicu Wikipedia:Kandidati za brisanje. Administratori - Ne zaboravite da provjerite da li drugi članci vode ovdje i historiju stranice.
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Omaha je najveći grad u Nebraski, Sjedinjene Američke Države. Grad ima preko 390.007 stanovnika ali nezvanični cenzus tvrdi da ima preko 414.521 stanovnika. Omaha se nalazi blizo granice sa susjednom savezom državom Iowa. Missouri rijeka teče kroz centar grada. Council Bluffs je susjedni grad preko rijeke, koji se nalazi u Iowi. 2000. grad je bio 60. najveći grad u Americi.

Predsjenik Gerald Ford je rođen u ovom gradu.

Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: