Orašje Popovo

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Orašje Popovo
Grad
Država  Bosna i Hercegovina
Vremenska zona Srednjoevropsko vrijeme

Orašje Popovo je selo u općini Trebinje, Bosna i Hercegovina. Nalazi se između Strujića i Čavša, žive porodice Tubić, Dolina, Oborina, Vasiljević, Mandić, Ćuzulan, Kulaš. Pravoslavne porodice slave Svetog Jovana (21.1.), a cijelo selo obilježava Usjekovanije sv. Jovana u septembru mjesecu. Staro selo je prazno a novo se nalazi uz samu ivicu polja, na obali Trebišnjice. Iako je teritorijalno bliže Ljubinju, selo pripada općini Trebinje. Do sela se stiže tako što se siđe sa magistralnog puta Trebinje-Ljubinje u selu Strujići i vozi se asfaltiranim uskim putem još oko 3 km. U selu žive uglavnom starije osobe a mlađi dođu vikendom.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]