Palermo

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
User-trash-full-3.svg Ovaj članak je predložen za brisanje. Razlog predlaganja za brisanje je: Prekratak članak
Korisnici Wikipedije u narednom kratkom periodu mogu iznijeti svoja mišljenja o tome. Ukoliko se ne slažete sa brisanjem ovog članka, molimo ukratko pojasnite na stranici za glasanje (detaljna razjašnjenja možete ostaviti i objasniti na stranici za razgovor). Samu ovu poruku obrišite jedino ako namjeravate prepraviti članak, ili nakon što se do odluke da se članak zadrži dođe na stranicu Wikipedia:Kandidati za brisanje. Administratori - Ne zaboravite da provjerite da li drugi članci vode ovdje i historiju stranice.
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Palermo
Palermo-Panorama-bjs-3.jpg
Panorama grada
Grb Položaj
Nedostaje grb
Položaj naselja Palermo
Osnovne informacije
Država: Flag of Italy.svg Italija
Region: Sicilija
Stanovništvo: 666.552 popis (2007)
Površina: 158 km2
Gustoća: 4.219 stanovnika na km2
Pozivni broj: 091
Poštanski broj: 90100
Administracija
Vrsta naselja: grad
Gradonačelnik: Diego Cammarata
Web stranica:
Commons
Commons: Palermo

Palermo je grad u Italiji i glavni grad regije Sicilija. Grad je također sjedište provincije Palermo. Grad ima 720.000 stanovnika.Coat of arms of Sarajevo.svg Nedovršeni članak Palermo koji govori o gradovima treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.