Razgovor:Dženan Šehić

Sadržaj stranice nije podržan na drugim jezicima.
S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Kada sam se prijavio na Wikipediu su moje namjere bile da je obogatim člancima vezanih za umjetnost i kulturu Bosne i Hercegovine.Međutim sam na žalost morao da ustanovim da naša lijepa zemlja ima dosta "pametnjakovića", te se moji početni članci brišu ili predlažu za brisanje od administratora koji pojma nemaju o likovnom životu u Bosni i Hercegovini. Prvo je obrisan članak o Mustafi Skopjaku, a uskoro će biti i obrisan i članak o meni, jer se smatra reklamom. Ja sam još napisao i članak o umjetniku Zlatanu Filipoviću, tj. započeo, ali me ne bi čudilo da i njega obrišu.Postoji umjetnost koja se zove SAVREMENA UMJETNOST, a umjetnika koji su živi i koji stvaraju i izlažu ima mnogo po našoj lijepoj Bosni i Hercegovini, ali zahvaljujući administratorima koji imaju svoje razloge za ukidanje i brisanje, o tim umjetnicima se na Wikipediji u Bosni i Hercegovini neće saznati.

Ovaj komentar možete i da nađete na mojoj korisničkoj stranici *Korisnik gdje se i reklamiram, ali ovaj članak (također o meni) slobodno izbrišite, i nemorate se brinuti nema linkova koji vode na taj članak, osim onoga što je vodio sa moje korisničke stranice, ali sam taj ukinuo.

Ukoliko želite da izbrišete i moju korisničku stranicu, na kojoj se predstavljam i koju sam upravo preuredio i obogatio komentarem koji sam vam i proslijedio ovdje onda bih vas zamolio da me kontaktirate, jer ima 6 linkova koje vode na moju korisničku stranicu.

Hvala (ukoliko je iko od administratora ovo pročitao) Dženan

Vaš izraz "pametnjakovića" dovoljno govori o tome kako komunicirate s drugim osobama. Vi slobodno možete obogatiti bh wikipediju člancima o umjetnosti i kulturi, ali nadam se da pod tim ne podrazumijevate isključivo pisanje o Dženanu Šehiću. Zato i postoji korisnička stranica. Pišite i proširujte članke o umjetnosti na kvalitetan način, te će tako drugi korisnici ove enciklopedije biti ponukani da saznaju nešto više o autoru i posjetiti Vašu korisničku stranicu (na taj način će imati više posjeta nego članak, budite sigurni u to). Bez teških riječi i ljutnje, tako bi bilo najbolje. Uostalom ja sam članak samo predložio za brisanje, ne i izbrisao. Svi korisnici sa preko 100 izmjena imaju pravo na komentar, ako su ostali protiv brisanja naravno da će članak ostati. Pozdrav Ado 11:22, 12 januar 2008 (CET)[odgovori]

"Vaš izraz "pametnjakovića" dovoljno govori o tome kako komunicirate s drugim osobama."[uredi izvor]

Da ne dužim dalje o podrugivanjima i šta o kome koliko govori, te ko je onda kakav (pa čak ako je sve to i između redova).

Moj prvi članak je bio o umjetniku Zlatanu Filipoviću (koji treba doradu), osim toga pokušavam da saznam malko više o wikipediji (npr.gdje je stranica za glasanje???) prije nego si napravim šablonu za umjetnika, te je primijenim da dodam savremene umjetnike na wikipediu.Što se tiče članka o meni, on nije reklama, niti samo pišem na njemu, ali na njemu isprobavam (mada će te sada reći da je zato napravljeno igralište - mada ste i u suštini u pravu).

Našao sam se uvrijeđen vašim razlogom za brisanje stranice (mnogi saradnici su završili neki fakultet pa se ne reklamiraju člancima o sebi), jer ako već tako nešto napišete, onda ste barem mogli da me potražite na internetu sa nekim od vama dostupnim pretraživačima, što bi vam zasigurno pokazalo da se ja već sasvim dovoljno reklamiram na mojoj web-stranici, na blogu, te da me ima i na dovoljno drugih mjesta.

Mislim da i vaš navedeni razlog za brisanje govori o tome kako vi komunicirate sa ljudima.

Osim navedenog volio bih još postaviti jedno pitanje - gdje se na wikipediji mogu tražiti eventualne nadogradnje ili uređenja podkategorija (npr. ima dosta umjetnika iz BiH koji su svrstani pod različite kategorije, pa bi ih bilo fino grupisati).Hvala na odgovoru i srdačan pozdrav Dženan

Masa je članaka na wikipediji koje bi trebalo izbrisati, počevši od velikog broja članaka o fudbalerima koji igraju po našim drugim ligama, ili n-tim ligama evropskih zemalja, pa do biografija osoba koje se ne bi mogle naći nigdje osim na internetu, i to kada oni lično postave te članke. Ne zamjerite i nemojte pomisliti da je moj prijedlog za brisanje članka o Vama lično motivisan (kao on je uspješniji od mene ali zato sam ja administrator pa mu neću dozvoliti da postavlja članke o sebi, to sigurno ne bih radio). Iskreno veliki broj biografskih članaka bi trebalo obrisati prije ovog Vašeg. Ipak, pokušavamo da napravimo neku selekciju članaka koji su za wikipediju, i onih članaka koji to nisu. Negdje se mora početi, a u radu se uvijek dešavaju i greške. A sada tehnički dio. Da bi grupisali sve bh umjetnike u jednu kategoriju prilikom uređivanja samo na dno teksta članka upišete [[Kategorija:Bosanskohercegovčki umjetnici]] ili bilo koja druga kategorija (koja možda već postoji). Dakle svaki članak, koji želite svrstati u kategoriju po određnom kriterijumu, možete kategorisai na ovaj način. Pozdrav Ado 11:09, 14 januar 2008 (CET)[odgovori]

hvala na savjetu[uredi izvor]

A gdje se nalazi onda stranica za glasanje???

Osim toga, ako budem pisao članke o savremenim umjetnicima, to su BH-Autori koji su još živi, pojavljuju se kao i ja na internetu i u mnogobrojnim katalozima izložbi (npr. od ULUBiH-a), te po izložbama - da li onda i to smatrate nepotrebnim???

Ili bi trebao početi onda prvo pisati o likovnoj Akademiji, pa o ULUBiH-u (Udruženje Umjetnika BiH), pa tek onda o članovima, tj. savremenim umjetnicima u BiH, te na kraju svrstat i sebe, il pustit nekog drugog da to uradi?

Pozdrav Dženan

Stranica za glasanje o određenom članku je obično stranica Razgovora o samom članku. Za većinu ostalih tema o kojima želite razgovarati sa zajednicom posjetite Čaršiju i tu možete postaviti temu za razgovor, tražiti sugestije, dati neki prijedlog ili bilo šta drugo. Naravno ukoliko se želite lično obratiti nekom korisniku to možete učiniti na korisničkoj stranici za razgovor poput moje stranice za razgovor - Razgovor sa korisnikom:AdnanSa ili možda Vaše - Razgovor sa korisnikom:Dzennan. Relevantni članci o bilo kojoj temi vezanoj za BiH su naročito dobrodošli, naročito ako ih piše neko ko je stručan u određenoj oblasti. Pišite i o savremenim umjetnicima u BiH, samo molim navedite neke reference o njihovim dostignućima (izložbe, promocije knjiga (da se ne ograničim samo na likovne umjetnike) i slično). Da ne bi dalje širili temu vezano za članak o Vama ja ću skinuti prijedlog za brisanje sa članka, a nadam se da ćemo zauzvrat imati Vaš doprinos u vidu novih članaka o umjetnosti u BiH, kao i poboljšanju postojećih. Pozdrav Ado 15:50, 14 januar 2008 (CET)[odgovori]

hvala opet na savjetu[uredi izvor]

Hvala na savjetima...

Trenutno radim na dva nova članka (Mustafa Skopljak i Darko Šobot) - za reference ću onda navesti izložbe i eventualne relevantne kritike koje se mogu naći na internetu. Hvala na strpljenju i objašnjavanjima. Srdačan pozdrav Dženan