Razgovor:Edo Maajka

Sadržaj stranice nije podržan na drugim jezicima.
S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Protiv sam brisanja. Biografiju treba preurediti, ostalo je ok --Kahriman 12:30, 10 decembar 2006 (CET)[odgovori]

Protiv brisanja. Potrebno je samo preuređivanje. --Elmir[demicx] 12:49, 10 decembar 2006 (CET)[odgovori]

Vrlo los razlog dat za brisanje clanka. Potrebno preuredjivanje a ne i brisanje --Dado 02:59, 18 decembar 2006 (CET)[odgovori]


Biografija[uredi izvor]

moželi ovo:

Kao izbjeglica je došao u Hrvatsku 1992. i završio srednju strojarsku školu poznatiju kao Prvomajska. Nakon toga se vraća u BiH da bi studirao strojarstvo i kriminalistiku u Tuzli. Tamo upoznaje ekipu i postaje jedan od dva MC-ja mladog HC benda Discord sada poznatijeg kao Defence. Oko desete emisije prvog BiH hip hop radio showa Fmjam, Edo upoznaje dj Soula i Erola i postaje sastavni dio FMJAM ekipe. Kasnije Edo, Frenkie, djSoul, Hamaz i Munja (vokal Defencea) odlučuju spojit snage i osnivaju grupu Disciplinska Komisija, a njihov prvi album i dalje očekujemo.

Demo pjesme grupe Defence postaju radijski hitovi u sjevernoj Bosni, a njihovi koncerti u Tuzli '99. su bili masovno posjećivani.

Nakon godinu dana Edo napušta fakultet,vraća se u Zagreb raditi sve i svašta i snima na podloge od Shot-a prve demo stvari Minimalni rizik te Mahir i Alma. Obje pjesme su postale hitovi zagrebačke demo scene na emisiji radija 101 Demo Blackout koju rade dj Phat Phillie i dj FRX.

Ne može zbog ovog: [1] --WizardOfOz talk 20:54, 23 mart 2010 (CET)[odgovori]

Diskografija[uredi izvor]

Zlatna Dolina nije album. To su potvrdili producenti filma Ljeto u Zlatonoj Dolini na njihovoj službenoj stranici.

Samo da obavijestim cijenjene kolege, da sam citat preuzeo sa Wikicitati na stranici Edo Maajka. Veliki pozdrav svima i u nove bh wiki radne pobjede. Nerko65 (razgovor) 18:02, 22 januar 2017 (CET)[odgovori]