Razgovor sa korisnikom:C3r4

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Commons-emblem-notice.svg

C3r4, dobrodošli na Wikipediju na bosanskom jeziku - slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte sa drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati sa drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta vas zanima, čime se bavite i slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć 4 znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete pritisnuti znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno sa drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani.Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our village pump in English
P. S. Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Wikipedia:Uvod

Arhive Ovu stranicu za razgovor automatski arhivira EdinBot (više informacija ovdje). Spisak arhiva se nalazi ovdje.


Stavio sam[uredi | uredi izvor]

u odnosu na naselje o kojem sam pisao, inače može se obrisati i bez suvuišnih komentara, bar ja ne forsiram hrvatski jezik na bs wikipediji. Pozdrav.--Rethymno (razgovor) 16:41, 30 novembar 2014 (CET)

Meni je to razonoda, a u suštini, nije neki kvalitet, samo osnovne informacije. Hvala.--Rethymno (razgovor) 16:45, 30 novembar 2014 (CET)

Kad već brišeš šablone[uredi | uredi izvor]

Bra-ket_notacija--palapabosnia (razgovor) 16:48, 30 novembar 2014 (CET)

C3r4U vezi šablona je bilo Stani!--palapabosnia (razgovor) 09:17, 8 decembar 2014 (CET)

Wikimedia CEE Meeting 2014[uredi | uredi izvor]

Zdravo,

Sam ti poslao e-mail sa pozivom na Wikimedia CEE Meeting 2014 u Kijevu. Međutim, nisam dobio nikakav odgovor od tebe. Molimo provjerite svoj e-mail i ispunite formular za registraciju.

Hvala, u ime organizacionog tima CEEM.


Hi,

I have sent you an email with an invitation to the Wikimedia CEE Meeting 2014 in Kyiv. However, I have not received any response from you. Could you please check your email and fill in the registration form?

Thanks, for the CEEM organising team — NickK (razgovor) 01:52, 6 decembar 2014 (CET)

Kopija[uredi | uredi izvor]

Dostavljam kopiju poruke AnToni-ju povodom dilema o kategorizaciji. Nemojte postavljati kategorije koje ne postoje, a da ih odmah ne napravite ili da signalizirate da se naprave! Ili da kategorije koje postoje mijenjate sličnima sa drugim redom riječi! Kategorija Ljudska evolucija postoji, a kategorija Evolucija čovjeka ne. One su zapravo iste, ali dodavanjem ove unosimo kaos u strukturu! Ako ste mišljenja da neka kategorija treba da se drugačije zove, to obznanite na stranici za razgovor! Tamo se diskusijom kategoriji može promijeniti ime i sprovesti svi radovi na promjeni! Ja sam pokušao kategoriju Biologija, malo dovesti u red, a vas molim da ne kategorizirate sve članke u Biologiju. Moj je prijedlog da slijedimo kategorizaciju i strukturu po en.wiki. Inače u kategoriji Biologija, je tako i tako previše članaka, bez jasne strukture! --AnToni(razgovor) 11:58, 7 decembar 2014 (CET) "Ne izmišljajte besmislice Moj posao je da postavljam konstruktivne članke, a Vaš je da ne pravite besmislene kategorije. Bilo bi uputno da prije toga konsultirate (bilo koga) kompetentnog! Svi članci koji imaju prefiks humani/a/o, ako već nisu besmislice, onda su dvosmisleni i (šalu na stranu) dovode u pitanje humanost onih nauka koje nisu atribuirane kao humane. Svaka istinska nauka jeste, sama po sebi, humana!

Ne očekujete valjda da korisnici obavljaju posao admina. Nemam vremena da proučavam kako se uključuju nove kategorije, ali obećavam da ću svaku besmislenu korigirati. Samo takve!


PS: Slažem se da u oblasti biologije ima svakakvih članaka. Zbog njih i još mnogo značajnijih poriva sam se i uključio u projekat bs.Wikipedia! Neka svako mete ispred svoga praga i poboljšava sebe i svoju bogdu Kosmosa!" Rh+ (razgovor) 12:32, 7 decembar 2014 (CET)

Pozdrav[uredi | uredi izvor]

nije mi jasno šta se dešava? Stavljam sliku na stranicu i uopće mi je ne pokazuje? Isto kada stavljam znakove za podebljavanje ili iskošenje slova pogrešno mi prikazuje??? Ovo nije bilo nikad za godinu dana...Da opet neko nešto ne čačka ili?--Rethymno (razgovor) 13:49, 7 decembar 2014 (CET) Konkretno ovdje na članku Dubranec, pokazuje da je slika tu, ali samo stoji tekst, pa kad klikneš na ime slike ona se otvara...?!?--Rethymno (razgovor) 13:50, 7 decembar 2014 (CET)

Sad sam stavio drugu sliku i nju pokazuje, znači da je nešto do slike...Pozdrav, hvala.--Rethymno (razgovor) 13:54, 7 decembar 2014 (CET)

LZN - spisak epizoda[uredi | uredi izvor]

Izvinjavam se za nenamjerno kršenje autorskih prava prilikom unosa teksta opisa epizoda serije "Lud, zbunjen, normalan", nisam razmišljao o tome prilikom edita članka. almirsahbaz (razgovor) 18:57, 7 decembar 2014 (CET)

Hvala - napredujemo[uredi | uredi izvor]

Drago mi je što smo stigli do podkategorija Genetike, koja je na mom ulasku bila nešto slično. Idemo dalje!

  • Ko i po kojem kriteriju određuje da je iz neke oblasti "ionako previše članaka". I da li se uopće može pretjerati u obimu pojedinih segmenata bs.Wikipedije (ako se prilažu smisleni članci koje, npr., ima en.Wikipedia)? Mislim da je, između ostalog, problem u tome što neki admini traže poveznice sa doslovno pevedenim bs.terminim. Po toj praksi - Beč nikada neće povezati sa Wien niti Vienna, a bogami ni sa Dunaj! Primjera radi!
    • Vita jela, zelen bor - molim brzi odgovor!

Rh+ (razgovor) 14:37, 8 decembar 2014 (CET)

Olajuwon (vs. Robinson)[uredi | uredi izvor]

E sad možeš do Kwik-E-Marta po kokice, himber, čips, 2 Milke itd, itd. :-) I ne znam šta više čekaš s tim tvojim Robinsonom (inače velikim Olajuwonovim rivalom; mada mu je Hakeem objasnio neke stvari :-)). -- KWiki (razgovor) 05:37, 9 decembar 2014 (CET)

Ovo su bili koraci, definitivno ;) ;) hahaha --C3r4razgovor 22:06, 9 decembar 2014 (CET)

Izgleda da imam(o) problemčić kod Hakeema: svi ovi linkovi Houston Chroniclea u referencama su mrtvi (barem svi koje sam provjerio), a ima ih solidan broj (provjeri malo i ti). Da li ih obrisati ili na svaki nalijepiti "mrtav link"? -- KWiki (razgovor) 18:30, 10 decembar 2014 (CET)

e super, tamam da i ja malo doprinesem na članku o toj legendi. Btw. ja ću to "popraviti". You'll see in few minutes. --C3r4razgovor 18:33, 10 decembar 2014 (CET)--C3r4razgovor 18:33, 10 decembar 2014 (CET)
Sehr gut. :) Treba te preimenovati u "Rotlink 2". :))) -- KWiki (razgovor) 18:50, 10 decembar 2014 (CET)

Partija rada (Srbija)[uredi | uredi izvor]

Mislim da je tekst napisan na bosanskom jeziku pa ga vratite.--Dardaneli799 (razgovor) 11:10, 11 decembar 2014 (CET)

Pojavljuje se[uredi | uredi izvor]

iznad svake stranice o naseljima u Hr da je izvršena neka promjena šablona i da se očekuje provjera revizija nešto. Ne znam koja je promjena i čega izvršena?...Šta bi to moglo da bude? Pozdrav.--Rethymno (razgovor) 12:21, 15 decembar 2014 (CET)

U Srbiji[uredi | uredi izvor]

je Tršić, rodno selo Vuka Karadžića...--Rethymno (razgovor) 17:33, 18 decembar 2014 (CET)

(193.159.116.202 15:02, 19 decembar 2014 (CET))

Smoljana[uredi | uredi izvor]

Selo Smoljana(193.159.116.202 15:02, 19 decembar 2014 (CET)) Tekst sam prenio iz naučnog rada koji je napisao Salmedin Mesihović... Ako nešto nije na bosanskom vi to ispravite, to bi bilo korisnije, u interesu nauke i istine

Wasser[uredi | uredi izvor]

Baci malo oko i na EN Wiki (navkutije). ;) -- KWiki (razgovor) 12:53, 20 decembar 2014 (CET)

Od sve četiri najviše mi se sviđa ona najdonja :) :)--C3r4razgovor 12:55, 20 decembar 2014 (CET)
Onda ne znam šta čekaš. :P Evo, kad već voliš donje, ovako ćemo: ja gornje 2, ti donje 2. :))) -- KWiki (razgovor) 12:59, 20 decembar 2014 (CET)

Istro-Rumuni[uredi | uredi izvor]

Obavještavam vas kako ste stranicu Ćići nakon mojeg preusmjerenja u Istro-Rumuni, i "okvirnog" uređenja, vratili na prijašnje stanje, nazvavši ga vandalizmom iz pretpostavljam očite neinformiranosti i neznanja o samoj temi stranice. Termin Ćići je šireg značenja (pogledajte etimologiju i povijest termina u engleskoj verziji Wikipedije pa ćete i sami uvidjeti vašu pogrešku, en:Ćići), i jedan od naziva uz preciznijeg Ćiribirci, za trenutno službeno nazivane Istro-Rumune ili Istrorumunje i njihov jezik Istrorumunjski. Zamolio bih vas da preusmjerite naziv stranice u Istro-Rumuni ili Istrorumunji, ili Ćiribirci kao u Hrvatskoj verziji Wikipedije. Hvala.--Crovata (razgovor) 01:03, 21 decembar 2014 (CET)

Poštovani, nalazite se na Wikipediji na bosanskom jeziku, tako da ovdje pravila hrvatskog jezika ne važe. Srdačan pozdrav iz Sarajeva. Poštovani, ovako neodgovoran odgovor s vaše strane nisam očekivao. Ako će te podržavati netočne informacije o nekoj etničkoj skupini i jeziku, koja živi u Hrvatskoj, a ne Bosni, pa samim tim bilo kakvih i točnih informacija o njoj nećte niti naći u Bosni, ide samo vama na dušu. Pozdrav.--Crovata (razgovor) 23:40, 21 decembar 2014 (CET)