Razgovor sa korisnikom:C3r4

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Commons-emblem-notice.svg

C3r4, dobrodošli na Wikipediju na bosanskom jeziku - slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte sa drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati sa drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta vas zanima, čime se bavite i slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć 4 znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete pritisnuti znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno sa drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani.Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our village pump in English
P. S. Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Wikipedia:Uvod

Arhive Ovu stranicu za razgovor automatski arhivira EdinBot (više informacija ovdje). Spisak arhiva se nalazi ovdje.

Hvala - trudit ću se[uredi | uredi izvor]

Zahvaljujem na primjedbi koju sam i sam sebi postavljao. Ovo su postavke koje već dorađujem. Nadam se da smo razriješili dilemu dvojnici ili ne. Jedno je geografija, drgo - historija!

Srdačno, bs.Yahadzija

Hvala[uredi | uredi izvor]

Hvala, primio sam Vaše pismo!

Rh+ (razgovor) 22:37, 18 novembar 2014 (CET)

drugisvetski.com[uredi | uredi izvor]

Nemojte da brkate stvari. Sporne stranice objavljene kod vas su: https://bs.wikipedia.org/wiki/Owen_%28automat%29 https://bs.wikipedia.org/wiki/Type_1_Chi-He https://bs.wikipedia.org/wiki/Type_89_I-Go https://bs.wikipedia.org/wiki/Type_97_Chi-Ha https://bs.wikipedia.org/wiki/Type_2_Ho-I https://bs.wikipedia.org/wiki/Char_B1 https://bs.wikipedia.org/wiki/AMC_35 https://bs.wikipedia.org/wiki/AMR_33


To su tekstovi koje sam licno ja napisao, a koji je vas clan preuzeo i u celsoti upostovao na vasu vikipediju. Po mom shvatanju, normalno je da uzme deo, navede izvor i kraj. Ali ne, on je uzeo cele stranice. I te stranice nemaju naveden izvor publikacije Vojnoistorijskog instituta, vec su pisane upotrebom sire literature itd.

Uostalom, pogledajte navedene linkove koje sam vam dao i videcete. Da skratimo, javite mi na mail drugisvetski@gmail.com sta ste odlucili i sta ste preduzeli.

drugisvetski.com[uredi | uredi izvor]

Neka preprica, svojim recima, neka uzme deo a ne ceo tekst i sve je OK. Nisam ni idiot ni baksuz, ali neka mera mora da postoji. Mislim da se slazes?

Začkoljica :)[uredi | uredi izvor]

Pada li tebi išta na um zašto ne prikazuje donji dio ovog šablona u članku o Nurkiću? -- KWiki (razgovor) 14:55, 6 novembar 2014 (CET)

X-files. Zvat ću Muldera.--C3r4razgovor 15:04, 6 novembar 2014 (CET)

Možeš li u ovaj EditTools ubaciti crtu (–)? Pošto crte nema na tastaturi, mi koristimo crticu i gdje treba i gdje ne treba, tj. gdje treba crta, a to su različiti znakovi, bez obzira na sličan izgled. P. S: Zašto si tamo u onaj filter stavio YouTube? Za Facebook u redu, ali na YouTubeu ima i iskoristivih stvari (npr, klipovi o šahovskim partijama i tome slično; prekjučer sam morao izostaviti link iz članka o jednoj od onih besmrtnih, a sasvim normalno stoji na EN Wiki). -- KWiki (razgovor) 10:38, 11 novembar 2014 (CET)

Crtu gdje želiš? Mislim u podmenijima. A filter za YouTube? Hmm, mač sa dvije oštrice, 99% stvari tamo stavljaju korisnici, a taj klip bi sigurno bio dobar. A druga stvar, ako otvorimo filter za YouTube, onda će opet početi po starom (svakavih linkova). Kakvo je tvoje mišljenje o YT? --C3r4razgovor 10:45, 11 novembar 2014 (CET)
Slažem se da je dvosjekli mač (to ti je k'o i Wiki - free for all), ali ne možemo na sam YT ili na Wiki postaviti filter koji bi na Wiki propuštao samo ono što valja, tako da imamo 2 opcije: ili da ostane u filteru ili da ne ostane :), tj. da pratimo "ručno" sve, k'o i dosad. A crtu u ovom prvom podmeniju, s kategorijom, dobrodošlicom i ostalim hepecima. :) -- KWiki (razgovor) 11:09, 11 novembar 2014 (CET)
Ja sam za da se otvori filter za Youtube! -- Munjanes (razgovor) 11:14, 11 novembar 2014 (CET)
@Munjanes: Tebe i ne treba pitati, znamo odmah po defaultu da si za. ;) ;)--C3r4razgovor 11:18, 11 novembar 2014 (CET)

Imam prijedlog što se tiče YT. Ukoliko na zvaničnoj stranici, npr. NASA ili FaceTV, linkuju na svoj YT kanal da se isti uzme kao važeća referenca. Ne znam da li je tehnički sprovodljivo da se napravi lista YT kanala (EN white list) koji su relevantni.--Zagor Te Nej 2013 (razgovor) 20:01, 15 novembar 2014 (CET)

Možeš li provjeriti ovaj Dormeo, molim te? Bliže ti je nego meni. :) -- KWiki (razgovor) 19:58, 11 novembar 2014 (CET)

Odbijanje članka Duško Kuliš[uredi | uredi izvor]

Poštovani, zamolio bih Vas za objašnjenje o odbijanju članka pod nazivom Duško Kuliš. Naime, svi podatci su vjerodostojni i pisani iz prve ruke, sadrže istinite životopisne podatke o gospodinu Kulišu i nastojano je da se piše po pravilima Wikipedije te stoga ne vidimo razloga da članak bude odbijen. U iščekivanju odgovora, srdačan pozdrav DK Team. Duško Kuliš

Poštovani,zahvaljujemo na brzom odgovoru i ukazanim propustima. Molimo Vas da navedete sve što je pogrešno napisano kao u Vašem primjeru te da nas obavjestite o tome koje riječi ne spadaju u bosanski jezik kako bi iste mogli ispraviti i zamjeniti adekvatnima. Smatramo kako smo u mogućnosti korisnicima Wikipedije ponuditi bolji izgled članka i bolje shvaćanje teme nego što je to prikazano u dosadašnjem članku, naravno uz Vašu pomoć. S tim ciljem, uklonili smo sporni ulomak i još poneke dijelove koji možda nisu primjereni temi te izmjenili riječi za koje postoji sumnja da bi mogle biti problematične te smo izmjenjeni tekst ponovno poslali Vama na uvid. Unaprijed hvala, DK Team.

Dobrodošlice[uredi | uredi izvor]

Šta je sa ovim dobrodoslicama, jel ne funkcioniše više, ili se vi to takmičite sa botom? -- Edin(r) 21:45, 8 novembar 2014 (CET)

Uređivanje teksta[uredi | uredi izvor]

Novi sam na wikipediji i zanima me zašto su sve moje izmjene sa stranice o Anti Vlašiću maknute i vraćene na staro, a izmjenio sam samo iz Vlašić u Cash jer me tako Ante Vlašić (Cash) zamolio?Pa onda ako možete otključati stranicu da ju ja mogu urediti jer ce mi Ante dati jos podataka o sebi?--stjepan tomic 123 08:20, 11 novembar 2014

Šablon egzoplaneta[uredi | uredi izvor]

Nije loš, upotrijebo sam ga kod Keplera-10c. Samo ne kontam zašto Zviježđe umjesto Sazviježđe kao rezultat pokazuje.--Zagor Te Nej 2013 (razgovor) 20:05, 15 novembar 2014 (CET)

Riješeno Zagor Te Nej 2013--palapabosnia (razgovor) 22:31, 15 novembar 2014 (CET)

Hvala ti.--Zagor Te Nej 2013 (razgovor) 23:19, 15 novembar 2014 (CET)

Molim --palapabosnia (razgovor) 02:13, 16 novembar 2014 (CET)

Pranje novca[uredi | uredi izvor]

Hajde molim te pročešljaj ovaj članak, ti si u ovom expert. Ne znam ja sve stručne termine. --Munjanes (razgovor) 16:54, 17 novembar 2014 (CET)

will be done ;) moj tebra.--C3r4razgovor 20:11, 17 novembar 2014 (CET)
ters-brothers!!! --Munjanes (razgovor) 20:46, 17 novembar 2014 (CET)

U vezi[uredi | uredi izvor]

lokacijske karte Hrvatske na šablonu , odn. geokutijici o naseljima u Hrvatskoj. Ne znam jel neko nešto poremetio ne vidi se više karta Hrvatske sa lokacijskom tačkom naselja? Zna li se nešto o tome?--Rethymno (razgovor) 23:56, 20 novembar 2014 (CET)

Bot[uredi | uredi izvor]

Gotovo već. Nije toliko puno bilo. -- Edin(r) 09:29, 21 novembar 2014 (CET)

Tako je, ali[uredi | uredi izvor]

U pravu ste: satelit znači samo jedno - pratilac (kao Mjesec), a trabant može biti i satelit i karakterizacija neke osobe (ulizica, prišipetlja, podrepaš (?) etc). Ali... u većini tekstova o hromosomu piše satelit ili trabant, odnosno satelit (trabant)!

Uz srdačne pozdrave,

Ya-hadzi-ja!

Rh+ (razgovor) 22:27, 26 novembar 2014 (CET)