Saint-Cloud

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
User-trash-full-3.svg Ovaj članak je predložen za brisanje. Razlog predlaganja za brisanje je: Prekratak članak (projekt čišćenja)
Korisnici Wikipedije u narednom kratkom periodu mogu iznijeti svoja mišljenja o tome. Ukoliko se ne slažete sa brisanjem ovog članka, molimo ukratko pojasnite na stranici za glasanje (detaljna razjašnjenja možete ostaviti i objasniti na stranici za razgovor). Samu ovu poruku obrišite jedino ako namjeravate prepraviti članak, ili nakon što se do odluke da se članak zadrži dođe na stranicu Wikipedia:Kandidati za brisanje. Administratori - Ne zaboravite da provjerite da li drugi članci vode ovdje i historiju stranice.
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Saint-Cloud
Seine a Saint-Cloud.JPG
Pogled na Saint-Cloud
Grb Položaj
Grb općine Saint-Cloud Položaj naselja Saint-Cloud
Osnovne informacije
Država: Flag of France.svg Francuska
Regija: Île-de-France
Stanovništvo: 28.157 popis (1999)
Stanovništvo: 29.200 procjena (2005)
Površina: 7,56 km2
Gustoća: 3.724 stanovnika na km2
Nadmorska visina: 136 n.m.
Administracija (Stanje: 2008)
Načelnik: Éric Berdoati
Web stranica:

Saint-Cloud je komuna u zapadnom predgrađu Pariza, Francuska. Nalazi se 9,6 km zapadno od centra Pariza.

Gradovi partneri[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Commons
Commons: Saint-Cloud


Coat of arms of Sarajevo.svg Nedovršeni članak Saint-Cloud koji govori o gradovima treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.