Samir Šestan

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Čć.png Ovom članku nedostaju afrikati (č, ć, đ, š, ž).
Pogledajte kako poboljšati članak, kliknite na link uredi i doradite članak vodeći računa o standardima Wikipedije.

Samir Šestan je bosanskohercegovački umjetnik i kompozitor.

Završio je gimnaziju i srednju muzičku školu za klavir, a u Minhenu neue jazz school studij za jazz klavir.

Od 1980. do 1992. je sarađivao sa sljedećim bendovima: Tok života, Rezervni točak, Divlje jagode, Kalkuta, Valentino, Tifa band i Merlin, te je radio na mnogim studijskim projektima.

Od 1992 je radio na mnogim studijskim projektima kao sto su Hari mata Hari Bas ti lijepo stoje suze, Zakon jacega; Merlin Peta strana svijeta; Tose proeski Dan za nas Amir Kazic Leo Prokleta ljubav; Halid Beslic Ljiljani, Okuj me care itd...

Takodje je komponirao muziku za nekoliko kratkometraznih filmova od kojih je najznacajniji Querkus renomiranog rezisera kratkometraznog filma Vuka Jevremovica.

od 2010 te godine se takodje bavi i edukativnim radom poducavajuci klavir na nekoliko privatnih muzickih skola u Minhenu


Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]