Senad Bašić

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Senad Bašić
Rođenje 26. august 1962.
Trebinje, Bosna i Hercegovina

Senad Bašić, rođen 26. augusta 1962. u Trebinju, je bosanskohercegovački glumac.

Biografija[uredi | uredi izvor]

Senad Bašić diplomirao je na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu 1987. Radi kao profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu na predmetu Gluma. Dobitnik je nagrade za najboljeg mladog glumca na Festivalu profesionalnih pozorišta u Jajcu 1989. i nagrade "Mala liska" koja se dodjeljuje u sklopu Festivala komedije Bosne i Hercegovine "Mostarska liska" 2004. Bio je i nominovan za nagradu Zlatni Leopard (najbolji glumac) na 55. Lokarno Film Festivalu, 2002. Trenutno živi i radi u Sarajevu sa suprogom Jasnom i dvoje djece.

Filmografija[uredi | uredi izvor]

Lud, Zbunjen, Normalan (2007 - )

  • Nafaka (2006)
  • Warchild (2005)
  • Kod amidže Idriza (2004)
  • Ljeto u zlatnoj dolini (2003)
  • Gori vatra (2003)
  • Jours tranquilles à Sarajevo (2003)
  • Oltre il confine (2002)
  • Promenade inopinée, La (1998)
  • Savršeni krug (1997)
  • Welcome to Sarajevo (1997)
  • Territorio Comanche (1997)
  • Neočekivana šetnja (1997)
  • Praznik u Sarajevu (1991)
  • Aleksa Šantić, TV-serija (1990)
  • Hajde da se volimo 2 (1989)
  • Azra (1988)
  • Posljednji skretničar uzanog kolosjeka (1986)
  • Skretničar uzanog kolosjeka (1986)
  • I to će proći (1985)
  • pronalazak lopova

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Info
Senad Bašić na Internet Movie Database
Wikicitat
Wikicitat: Senad Bašić


Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Nedovršeni članak Senad Bašić koji govori o bosanskohercegovačkim biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.