Silent Hill

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Accessories-text-editor.svg Ovaj članak je u začetku.
Članak treba imati najmanje 5 rečenica i linkove na druge postojeće članke. Uključite se i pomozite Wikipediji proširivanjem ovog članka.
Silent Hill series logo.png

Silent Hill je zajednički naziv za kultni japanski serijal, prvobitno stripova, a zatim video-igara i naposljetku filma. Spada u žanr Survival Horrora.

Ovaj horror govori o majci čijoj kćeri Sharon predviđaju tešku sudbinu. Stoga ona sa njom odlazi u Silent Hill, da to izbjegne. No u noći uoći dolaska one na cesti primjete duha, pa, misleći da je to stvarna osoba, majka zakoći, no cesta je skliska i ona se izvrne i udari u zid.

Ujutro, kad se majka probudi, primijeti da je Sharon negdje otišla, pa nastavi dalje po cesti, ali ona uvidi da magla koja se spustila nije to zapravo, nego je pepeo koji pada s neba. Nastavljajući dalje cestom ona ulazi u izolirani misteriozni grad. U njemu nema žive duše, a grad je pust i prekriven pepeom. Ona samo nađe duha koji izgleda kao Sharon, pa se vrati do auta.

U autu naziva svog muža koji joj kaže da tamo ostane i pričeka ga. On odmah na internetu pronalazi podatke o Silent Hillu, no primjećuje da je to grad koji je zapaljen prije trideset godina, te da nitko nije preživio. Zbunjen i preplašen, nazove policiju.

U Silent Hillu, majka nalazi policajku koja se izgubila, te joj ona objašnjava da joj je kći nestala. Ona kaže da je nije vidjela, te ona samo objašnjava da je grad potpuno izoliran. One kasnije odu u crkvu i nalaze ženu koja sjedi ispred oltara te se moli. Žena majci objašnjava da ako želi naći Sharon, morat će se suočiti sa pravim grozotama.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: