Teško je biti fin

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Teško je biti fin
Tesko je biti fin (omot).JPG
Režiser Srđan Vuletić
Scenarist(i) Miroslav Mandić i Srđan Vuletić
Uloge Saša Petrović, Daria Lorenci, Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Aleksandar Seksan
Muzika Srđan Kurpjel i Saša Lošić
Žanr drama
Distributer Refresh Production
Zemlja Bosna i Hercegovina
Jezik bosanski

Teško je biti fin je jednostavan, direktan, komičan film o čovjeku koji želi da bude dobar. Film je bio 2007. godine na 80. dodjeli "Oskara" bosanskohercegovački kandidat u kategoriji za najbolji strani film. Film nije ušao u užu konkurenciju.

Radnja[uredi | uredi izvor]

Ovo je film o čovjeku koji hoće da bude dobar u gradu Sarajevu, i u državi Bosni i Hercegovini gdje biti dobar ponekad znači biti glup i ponekad vas to može dovesti u poteškoće jer biti dobar znači ugroziti i uništiti nešto što je ustanovljeno kao "ok". A "ok" je kupovati ukradenu odjeću, ukradene aute, ukradeno bilo šta, ne plaćati porez, svako se može podmititi za bilo šta. Nekad je potrebno žrtvovati se da bi se vratili na pravi put.

Uloge[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.

Nagrade[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Info
Teško je biti fin na Internet Movie Database


Applications-multimedia.svg Nedovršeni članak Teško je biti fin koji govori o filmskoj umjetnosti treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.