Zatvoreni krug (roman)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Zatvoreni krug
AutorDževdet Sarač
JezikBosanski
Vrsta djelaRoman
Vrijeme i mjesto nastankaSarajevo, 2001.
Mjesto radnjeBosna i Hercegovina
Njemačka

O piscu[uredi | uredi izvor]

Rezime[uredi | uredi izvor]

"Uzbudljiva i emotivna priča o nesreći silovanih djevojaka i žena u Bosni i odluci njih sedam, da uz pomoć glavne junakinje prethodnog autorovog romana "Azra!", kazne neke od tih krvnika, na svoj ženski način. Osveta poniženih djevojaka i žena je u središtu ove uzbudljive i emotivne priče. Priče, koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim!

To je upečatljivo svjedočanstvo o zločinu i kazni!

Grupa unesrećenih djevojaka, koje su srpski zlikovci zlostavljali na najsuroviji način ratne 1992. godine u Bosni, nalaze se nakon svega u Njemačkoj, gdje jedna od njih, slučajno sreće jednog od tih silovatelja, krvnika...

Tako počinje priča u kojoj se prepliću surova iskustva iz bliske prošlosti i čvrsta odlučnost da se zlo kazni! Napravile su svoj plan... Nakon tog susreta ništa više neće biti kao prije.

Priča na 340 strana briljantnog i uzbudljivog teksta, nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a njena je poruka sasvim ljudska i jasna: "Pravda mora pobijediti!Jednom...Bilo kada i bilo gdje!"

Jezik i stil[uredi | uredi izvor]

Likovi[uredi | uredi izvor]

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


Nedovršeni članak Zatvoreni krug (roman) koji govori o književnosti treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.