Šablon:Naslovnica novina

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Zaštićeno autorskim pravima

Ova slika predstavlja skeniranu stranicu novina ili članka i autorsko pravo nad njom najvjerovatnije pripada bilo izdavaču novina ili pojedincu koji je radio na članku ili prikazanim slikama. Smatra se da korištenje slika strana iz novina u niskoj rezoluciji

  • da bi se ilustrirala sama objava članka ili izdanja u pitanju,
  • uz ime publikacije ili vidljivo na samoj slici ili napisano u gornjem opisu,
  • na Wikipediji na bosanskom jeziku, koju pokreću serveri neprofitne Zadužbine Wikimedije (engleski: Wikimedia Foundation) u SAD-u,

spada pod poštenu upotrebu po zakonu za autorska prava SAD-a. Bilo koje drugo korištenje ove slike, na Wikipediji ili drugdje, može biti kršenje autorskih prava. Za više informacija o poštenoj upotrebi slika na Wikipediji, pogledajte Wikipedia:Poštena upotreba.

Napomena: Ako slika prikazuje osobu ili osobe s naslovne strane, takve slike nije dozvoljeno koristiti u člancima o toj osobi ili tim osobama osim ako se isključivo govori o samoj objavi slike u novinama. Svako korištenje slike za prikaz osobe ili osoba s naslovne stranice, bit će uklonjeno.

Pažnja

Pošiljaocu: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedia:Stranica sa opisom slike, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima.