Šablon:Vijesti

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Erdoğan, 2012 (cropped).jpg

24. maj

20. maj

  • Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan (na slici) prisustvuje bilateralnom sаstаnku zvaničnih dеlеgаciја Bosne i Hercegovine i Republike Turske, nakon čega je sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine prisustvovao potpisivanju niza memoranduma, sporazuma i ugovora između zvaničnih institucija Turske i Bosne i Hercegovine.

19. maj

  • Na sjednici Komiteta ministara Vijeća Evrope u Briselu, BiH zvanično od Belgije preuzima predsjedavanje Komitetom ministara za narednih šest mjeseci. Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak će na 125. sastanku Komiteta, tokom inauguralnog govora, predstaviti prioritete predsjedavanja Bosne i Hercegovine.

13. maj

  • Počela šesta međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum (SBF). Moto foruma je "One region, one economy" ili "Jedna regija, jedna ekonomija" sa ciljem promovisanja potencijala regiona, uključujući ekonomiju, turizam i sigurnost. Forum je okupio oko 900 učesnika i više od 300 domaćih i stranih novinara.

9. maj

  • Paravojne formacije Albanaca u Makedoniji, napale grad Kumanovo i sukobile se sa Armijom Republike Makedonije i policijom. Potvrđeno je od nadleženih organa u Makedoniji da je tokom okršaja poginulo 5 policajaca.