Admir Čular

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Admir Čular, poznatiji kao Čika Gagara je član sarajevske hip hop grupe Helem nejse koja je nastala 2014. godine. Pored Admira, grupu čine Amer Čanković (Stihomir Klepić) i Tihomir Radić (Toshi Domaćin). Na YouTube platformi bilježe milionske preglede. Najveću popularnost ostvaruju nakon objave singlova: Kabadahija (duet sa Marko Louisom), Pionirska (duet sa Dubiozom Kolektiv) i Bosnia.

Muzička karijera[uredi | uredi izvor]

Admir Čular je osnovao grupu Helem nejse 2014. godine u Sarajevu, koja kombinuje hip-hop muziku, rap, electro i reggae muziku. Tekstovi pjesama su satirični u kojima se obrađuju problemi iz društveno-političke svakodnevnice. Iza sebe imaju snimljena 3 studijska albuma; Go u gostima, Pola čovjek, pola jedan i Gluten tag. Albume su izdale diskografske kuće Sarajevo Disk i Croatia Records, a snimani su u Helem nejse studiju. Produkciju su preuzeli muzičari i kantautori sa kojima su u toku svog dugogodišnjeg rada uspješno sarađivali, kao naprimjer: Marko Louis, Edo Maajka, Brano Jakubović iz Dubioze kolektiv, Mak Kulenović, Mario Ševarac, Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Mirza Sijerčić, Vladimir Jovanović.

Aktivizam i radijske emisije[uredi | uredi izvor]

Pored muzičkog stvaralaštva, grupa Helem nejse također učestvuje u radijskim emisijama, aktivizmu i pisanju komentara za medije. Nakon pet godina provedenih na talasima Radija Otvorena mreža, članovi grupe Helem nejse preselili su se u svoj vlastiti muzički studio u kojem realizuju emisiju u potpuno novom konceptu i video formatu. Jedan od najpopularnijih dijelova emisije je crtana serija "Bruca Braca Bruda Brada". U ovoj emisiji Admir Čular zajedno sa ostalim članovima grupe humorističan način tematizira društvene pojave i fenomene iz perspektive četiri "mahalska underdoga", a mjesto radnje je sarajevsko naselje Švrakino selo.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Go u gostima (2017)
  • Pola čovjek, pola jedan (2019)
  • Gluten Tag (2020)