Allison Mack

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Allison Mack
Rođenje (1982-07-29) 29. juli 1982 (41 godina)
Preez, Njemačka

Allison Mack (Alison Mak) (rođena 29. jula 1982. godine) je njemačko-američka filmska i televizijska glumica. Rođena je u Preezu, u Njemačkoj, ali se preselila u SAD, kada je imala dvije godine. Kada je imala sedam godina, počela je pohađati The Young Actors Space školu u Los Angelesu. Trenutno igra ulogu Chloe Sullivan u WB-ovoj seriji Smallville. Ona i zvijezda serije, Kristin Kreuk, su postale veoma bliske prijateljice.

Allison je počela glumiti u četvrtoj godini, i to za "Njemačku Čokoladu". Čak je i neko vrijeme bila model, jer je njena majka mislila da "izgleda slatko u odjeći". Njena prva glavna TV uloga je bila u jednoj od epizoda serije WB-a 7th Heaven, gdje je privukla dosta pažnje, igrajući ulogu djevojke, koja je izvršila samoubistvo.

2000. godine, dobila je uloge u dvije kratke serije: The Nightmare Room i The Opposite Sex. Što se tiče filmova, u kojima je Allison glumila, ističe se Eric Stoltzov režiserski debi, My Horrible Year!, gdje ona glumi djevojku, kojoj ništa ne ide od ruke, kako je napunila šesnaest godina.

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]