Anna Maria Jopek

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Anna Maria Jopek

Anna Maria Jopek (Warszawa, 14. decembar 1970.) - je poljska pop i jazz pjevačica, kompozitorka, pijanistka i tekstopisacka.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

Albumi[uredi | uredi izvor]

  • Ale jestem (1997)
  • Szeptem (1998)
  • Jasnosłyszenie (1999)
  • Dzisiaj z Betleyem (1999)
  • Bosa (2000)
  • Barefoot (2002)
  • Nienasycenie (2002)
  • Upojenie (i Pat Metheny) (2002)
  • Farat (live) (2003)
  • Secret (2005)
  • Niebo (2005)
  • ID (2007)
  • BMW Jazz Club Volume 1: Jo & Co (live) (2008)
  • Dwa serduszka, cztery oczy (2008)

Singlovi[uredi | uredi izvor]

  • Chwilozofia 32-bitowa (1996)
  • Ale jestem (1997)
  • Joszko Broda (1997)
  • Nie przychodzisz mi do głowy (1997)
  • Cud niepamięci (1998)
  • Przed rozstaniem (1998)
  • Ja wysiadam (1999)
  • Księżyc jest niemym posłańcem (1999)
  • Na całej połaci śnieg (i Jeremi Przybora, 1999)
  • Nadzieja nam się stanie (1999)
  • Smutny bóg (2000)
  • Ślady po Tobie (2000)
  • Szepty i łzy (2000)
  • Jeżeli chcesz (2000)
  • Henry Lee / Tam, gdzie rosną dzikie róże (i Maciej Maleńczuk, 2001)
  • Upojenie (2001)
  • Na dłoni (2002)
  • O co tyle milczenia (2002)
  • I pozostanie tajemnicą (2002)
  • Małe dzieci po to są (2003)
  • Tam, gdzie nie sięga wzrok (2003)
  • Mania Mienia (2003)
  • Możliwe (2004)
  • Gdy mówią mi (2005)
  • Niebo (2006)
  • A gdybyśmy nigdy się nie spotkali (2006)
  • Teraz i tu (2007)
  • Zrób, co możesz (2007)
  • Skłamałabym (2007)
  • Cisza na skronie, na powieki słońce (2008)
  • Możliwe (2009)
  • Sypka Warszawa (2009)

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: