Arnold Lodge

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Arnold Lodge
Zvanični naziv: Arnold Lodge
Država: Ujedinjeno Kraljevstvo
Konstitutivna zemlja: Engleska
Region: East Midlands
Grofovija: Leicestershire
Otvorena: 1983.
Adresa: Cordelia Close
Leicester
LE5 0LE
Telefon: ++44 (0)116 2077700

Arnold Lodge je psihijatrijska bolnica srednjeg nivoa sigurnosti smještena u Leicester-u. Dio je zdravstvenog fonda Nottinghamshire Healthcare NHS Trust. Otvorena je u julu 1983, a dodatak sa 30 kreveta je otvoren 2007.

Arnold Lodge dobija pacijente iz sudova, zatvora, socijlne službe, službe za uslovnu slobodu, bolnica visoke sigurnosti i drugih odjeljenja sudske psihijatrije za nadzor ili tretman. Pacijenti su uglavnom mentalno poremećeni prekršioci ili drugi sa sličnim potrebama.

Postoji sedam odjeljenja: dva muška rehabilitaciona odjeljenja (Snowdon i Helvellyn), muško odjeljenje za hitni prijem (Pennine), dva muška odjeljejna za poremećaj ličnosti (Cannock i Ridgeway), i dva ženska odjeljnja (Tamar and Coniston). Odjeljenje Coniston je za žene koje zahtijevaju visok nivo zaštite uz srednji nivo sigurnosti. Ovaj projekat će biti jedan od tri pilot projekta na nacionalnom nivou za model službe poznat kao Ženska unaprijeđena služba srednjeg nivoa sigurnosti (Women’s Enhanced Medium Secure Services).