Asphalt 3: Street Rules

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Asphalt 3: Street Rules
Razvijač(i)Gameloft Shanghai
Izdavač(i)Gameloft
SerijalAsphalt
PlatformaMobilni telefon (Java ME), Symbian, N-Gage 2.0
Datum(i) objave2006, 2008. (N-Gage 2.0)
ŽanrTrkačka

Asphalt 3: Street Rules je trkačka videoigra koja je objavljena 2006. godine na Java-baziranim mobilnim telefonima, 2007. godine igra je objavljena na mobilnim telefonima koji nisu bazirani na Java platformi, a također je objavljena 2008. godine za Nokia N-Gage 2.0 platformu. To je prva mobilna igra koja se takmičila na takmičenju World Cyber ​​Games. To je bila prva igra u serijalu Asphalt koja nije objavljena za Nintendo DS.

Igra se sastoji od režima, gdje je igrač stavljen u neku mapu i sa bilo kojim od automobila koje je kupio, a također tu je i "Career" mod, koji je srce igre. Igrač počinje sa autom Mini Cooper S i ima mogućnost otključavanja 11 drugih sportskih automobila i motora. Igra se završava kada igrač završi sve trke. Konačni rezultat dolazi kada igrač postigne "zlato" u svim događajima i proglašava se najbolji u "podzemnoj trkačkoj ligi". Čak i nakon kraja career moda, igrač može i dalje učestvovati u nekim događajima, što povećava njegov novac.

Događaji[uredi | uredi izvor]

Igra se sastoji od različitih događaja.

Trka: Tamo gdje igrač počinje sa dna i takmiči se sa sedam drugih trkača, sa glavnim ciljem da budete 1. na kraju nakon tri kruga, uz izbjegavanje prepreka.

Duel: Trka "One-on-One" u kojoj igrač mora da se suprotstavi sa svojim jednim protivnikom i da ga pobijedi poslije dva kruga.

Pobijedi ih sve (Beat'em all) : U ovom modu, cilj igrača je da uništi određeni broj konkurentskih trkačkih automobila ili policijskih automobila prije kraja trećeg kruga.

Policijska potjera (Cop Chase) : U ovom modu trkač preuzima ulogu policajca sa ciljem da uništi glavnog trkača, bez povrede drugih trkača i civilnih automobila. Igrač počinje sa gotovinom od 30.000 dolara.

Napad novca (Cash Attack): Ovaj mod je sličan normalnoj trci, jedina razlika je sa dodatnim ciljem zarađivanja što više novca, kroz ilegalne postupke kao što su driftanje, brza vožnja.