Asphalt Xtreme

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Asphalt Xtreme
Asphalt Xtreme App icon.png
Izdavač(i)Gameloft
Dizajner(i)Gameloft
SerijalAsphalt
PlatformaAndroid, iOS, Microsoft Windows
Datum(i) objave27. oktobar 2016.
ŽanrTrka

Asphalt Xtreme je trkačka videoigra koju je objavio i dizajnirao Gameloft. Prva off-road trkačka igra u serijalu, objavljena je 27. oktobra 2016. godine.

Gameplay[uredi | uredi izvor]

Videoigra sadrži niz rally auta, monster truckova i puno snježnih i blatnjavih mapa. Vizuelni interfejs, ugao kamere i automobilski dizajn igre imaju jaku vizuelnu sličnost sa MotorStorm serijalom videoigra.

Dok su kontrole iste kao i prethodne asphalt igre, nitro mehanika je drugačija. Obično postoje tri nitro segmenta, ali u ovoj igri koristeći Extra nitro booster, broj segmenata se povećava na četiri. Kada počne trka vozila dobijaju 2 nitro segmenta.

Mehanika igranja vozila također ima uticaj na igru. Lagana vozila poput bagija i rally automobila su aerodinamična i lako će praviti stuntove u zraku, dok se teža vozila, poput kamiona i SUV-a, bore za obavljanje istog zadatka.

Inficirani mod se prenio sa Asphalt 8, mada sa nekoliko promjena. U poređenju sa Asphaltom 8, postoji više načina da se inficira u Asphalt Xtreme, ali zaraženi igrači počinju sa manje vremena. Igrači su sada u mogućnosti da prošire svoje vrijeme tako što izvode vazdušne stuntove i driftuju. Također, kada se tajmer isprazni, igrači se ne unište kao u Asphaltu 8, već izgube svoje inficirano stanje i dobijaju pun tank nitra.

Auta i lokacije[uredi | uredi izvor]

Dostupno je 35 licenciranih automobila u Asphalt Xtreme, kao i 26 automobila dodanih kroz ažuriranja. Automobili su podjeljeni u pet klasa i sedam kategorija. Ovi automobili uključuju Predator X-18 Intimidator (Buggy, klasa D), Land Rover Defender (SUV , Klasa D), Chevrolet Silverado 2500HD (Pickup, klasa C), Volkswagen Polo R (Rally auto, klasa B), Chevrolet 3100 Pickup (Monster Truck, klasa A), MAN TGX D38 (kamion, klasa A) , i Dodge Challenger SRT8 (Muscle Car, klasa S).

Asphalt Xtreme ima pet različitih lokacija, kao i još sedam lokacija koje treba dodati kroz ažuriranja. Svaka lokacija ima više staza. Na početku su dostupne Gobi (Mongolija), Puket (Tajland), dolina Nila (Egipat), Svalbard (Norveška) i Detroit (SAD). Lokacije dodate kroz ažuriranja su Alpe (Švicarska), Coachella Valley (SAD), Nepal (Nepal).

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]