Asphalt Xtreme

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Asphalt Xtreme
Asphalt Xtreme App icon.png
Izdavač(i)Gameloft
Dizajner(i)Gameloft
SerijalAsphalt
PlatformaAndroid, iOS, Microsoft Windows
Datum(i) objave27. oktobar 2016.
ŽanrTrka

Asphalt Xtreme je trkačka videoigra koju je objavio i dizajnirao Gameloft. Prva off-road trkačka igra u serijalu, objavljena je 27. oktobra 2016. godine.

Gameplay[uredi | uredi izvor]

Videoigra sadrži niz rally auta, monster truckova i puno snježnih i blatnjavih mapa. Vizuelni interfejs, ugao kamere i automobilski dizajn igre imaju jaku vizuelnu sličnost sa MotorStorm serijalom videoigra.

Dok su kontrole iste kao i prethodne asphalt igre, nitro mehanika je drugačija. Obično postoje tri nitro segmenta, ali u ovoj igri koristeći Extra nitro booster, broj segmenata se povećava na četiri. Kada počne trka vozila dobijaju 2 nitro segmenta.

Mehanika igranja vozila također ima uticaj na igru. Lagana vozila poput bagija i rally automobila su aerodinamična i lako će praviti stuntove u zraku, dok se teža vozila, poput kamiona i SUV-a, bore za obavljanje istog zadatka.

Inficirani mod se prenio sa Asphalt 8, mada sa nekoliko promjena. U poređenju sa Asphaltom 8, postoji više načina da se inficira u Asphalt Xtreme, ali zaraženi igrači počinju sa manje vremena. Igrači su sada u mogućnosti da prošire svoje vrijeme tako što izvode vazdušne stuntove i driftuju. Također, kada se tajmer isprazni, igrači se ne unište kao u Asphaltu 8, već izgube svoje inficirano stanje i dobijaju pun tank nitra.

Auta i lokacije[uredi | uredi izvor]

Dostupno je 35 licenciranih automobila u Asphalt Xtreme, kao i 26 automobila dodanih kroz ažuriranja. Automobili su podjeljeni u pet klasa i sedam kategorija. Ovi automobili uključuju Predator X-18 Intimidator (Buggy, klasa D), Land Rover Defender (SUV , Klasa D), Chevrolet Silverado 2500HD (Pickup, klasa C), Volkswagen Polo R (Rally auto, klasa B), Chevrolet 3100 Pickup (Monster Truck, klasa A), MAN TGX D38 (kamion, klasa A) , i Dodge Challenger SRT8 (Muscle Car, klasa S).

Asphalt Xtreme ima pet različitih lokacija, kao i još sedam lokacija koje treba dodati kroz ažuriranja. Svaka lokacija ima više staza. Na početku su dostupne Gobi (Mongolija), Puket (Tajland), dolina Nila (Egipat), Svalbard (Norveška) i Detroit (SAD). Lokacije dodate kroz ažuriranja su Alpe (Švicarska), Coachella Valley (SAD), Nepal (Nepal).

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]