Aster Phoenix

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Aster Feniks(Aster Phoenix)
Aster Feniks
Aster Feniks
Pojavljuje se u 53. epizodi
Špil Archlord, Elemental Hero
Rang gostujući član akademije
Godine 15 (na kraju 16)
Visina nepoznato
Težina nepoznato
Najdraža hrana Beef fillet
Rodbinske veze nema
Originalno (japansko) ime エド・フェニックス
Edo Fenikkusu

Aster Phoenix (fon. Aster Feniks) je fiktivni lik iz japanske animirane serije Yu-Gi-Oh! GX. U Japanu je poznat i kao Ed Phoenix.

Biografija[uredi | uredi izvor]

Aster dolazi kao gostujući član akademije dvoboja. Prvo upoznaje Jadena ,a zatim ga poziva na dvoboj i uspijeva mu i da ga pobjedi. Pozvao je svoje najjače čudovište Dogmu i igrao dark city pomoću Dogme uspio ga je pobjediti. Aster je svo vrijeme izgledao prijateljski raspoložen, ali niko ne zna za njegovu namjeru na akademiji. Zapravo on je profesionalni borac koji se krije pod maskom običnog studenta kako bi ostvario planove svog menadžera. Njegov menadžer Sartorius, vođa Bijele Organizacije pokušava da akademiju pretvori u veliki bijeli svijet uz pomoć Misgarth satelita i tako da ima svoje sluge. On u tome uspijeva i sve članove plavih Obeliska odvlači u svoj svijet. Apostoli svijetla postaju Alexis, Bastion,Chazz i mnogi drugi. Kada shvati šta je napravio Aster pokušava zaustaviti Sartoriusa u osvajanju svijeta i pokušava ga pobjediti no ne uspijeva, ali zajedno sa njim su došli i Jaden, Syrus, Chumleyi i mnogo drugih i na kraju okončaju Sartorijsevu opsjednutost kada Jaden pobjedi Sartoriusa.

Galerija[uredi | uredi izvor]


Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]