Atticus Rhodes

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Atticus Rhodes
Pojavljuje se u 5. epizodi
Špil Idol
Rang Obelisk plavi
Godine 16 (na kraju 18)
Visina 178 cm
Težina 58 kg
Najdraža hrana nepoznato
Rodbinske veze Alexis Rhodes,mlađa sestra

Atticus Rhodes (fon. Atikus Rouds) je fiktivni lik iz japanske crtane serije Yu-Gi-Oh!GX. Atticus je 16-godišnji dječak, student Akademije Dvoboja i stariji brat Alexis Rhodes. Jedan je od osam Jahača sjene koji su u potrazi za ključem tajanstvene prostorije gdje se nalaze tri magične karte. Pojavljuje se od pete epizode Yu-Gi-Oh!GXa. U njegovom špilu karata su uglavnom zmajevi.

Atticus je misteriozno nestao iz napuštene spavaonice. Njegova sestra Alexis čini sve kako bi ga pronašla. Nakon dvoboja između njega i Jaden Yukija, kojeg su tokom duela poznavali kao Noćni Ogrtač, Alexis saznaje da je jedan od Jahača sjene zapravo njen brat Atticus.