Autopista C-32

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Autopista Barcelona-Massanet
Autopista de Pau Casals
C-32.svg
Osnovni podaci
Vrsta Autoput
Dužina 132 km
Dionica
Početak Maçanet de la Selva
Kraj El Colomer

Autopista C-32 (također poznata i kao Autopista Barcelona-Massanet ili Autopista de Pau Casals) je autoput u Španiji koji se proteže duž obale sjeverno i južno od Barcelone. Autoput se prije zvao Autovía A-16, ali je naknadno reimenovan u C-32. Čine ga dva odvojena dijela sa obje strane grada Barcelone.

Sjeverna dionica autoputa se proteže duž obale Barcelone, počevši od Montgata na spajanju C-31 i B-20. Prolazi preko Badalona, Mataróa i Calella prema Blanesu. Autput se na kraju spaja sa N-II i ide prema Gironi.

Južna dionica počinje na spajanju B-20, A-2 i avenije Avinguda Diagonal. Cesta prolazi blizu aerodroma kod El Prat de Llobregata, a zatim se spaja sa autoputem itgrađenim duž obale južno od Barcelone preko Castelldefelsa, Sitgesa i Villanova, prije spajanja sa AP-7 kod El Vendrella.