BHFanaticos

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Logo navijačke organizacije, BHF

BHFanaticos, (BHF) je navijačka organizacija Bosne i Hercegovine, koja prati bosanskohercegovačke reprezentacije u raznim sportovima na mnogim takmičenjima. Osnovana je 2000. godine. Na većini tih utakmica prisutan je veći broj navijača koji daju podršku sportistima iz BiH. Najveći dio članstva dolazi iz Bosne i Hercegovine i zemalja širom Zapadne Evrope.

Kontroverze[uredi | uredi izvor]

U 2006. godini BHFanaticosi su došli u verbalni sukob sa vodstvom Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (u daljem tekstu N/FSBiH), zbog sumnjivih finansijskih i drugih radnji za koje Fanatikosi optužuju ovu organizaciju. Na svim utakmicama fudbalske reprezentacije (u 2006. i 2007. godini) prisutan je određeni broj BHFanaticosa koji skandiranjem, transparentima i drugim postupcima izražavaju protest protiv N/FSBiH. Jedan dio BHF-a, u kvalifikacionoj utakmici Norveška-BiH na stadionu Ullevål, pokušao je izazvati prekid utakmice paljenjem baklji i njihovim ubacivanjem u teren.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


Olympic flag.svg Nedovršeni članak BHFanaticos koji govori o sportu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.