Balkanmedia

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Wiki letter w.svg Ovaj članak je siroče zato što nema ili vrlo malo ima drugih članaka koji linkuju ovamo.
Molimo Vas da postavite linkove prema ovoj stranici sa srodnih članaka(23-02-2012)

Balkanmedia je srednje veliko preduzeće u porodičnom vlasništvu, osnovano 1996. godine u Njemačkoj. Široj javnosti Balkanmedia je poznata kao nezavisni distributer nosača zvuka i slike iz država bivše Jugoslavije u EU, kao i po internet trgovini, nezvanično najstarijoj na Balkanu. Danas radi kao firma u EU, Srbiji i Crnoj Gori i BiH na širokom spektru djelatnosti, od trgovačke, sa regionalnom zabavnom branšom, do uslužnih djelatnosti savjetovanja i realizacije tehničkih rješenja za potrebe privrede i medija. Referentni klijenti iz EU su Phillips i BMG. Početkom 2006. godine Balkanmedia pokreće i nezavisni TV kanal pod imenom Balkanmedia TV, sa ciljem realizacije nezavisnog zabavno-muzičkog programa bez nacionalnog i političkog predznaka.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]